Ga naar hoofdinhoud

Dinnissen Dima 1200 zakkenleger met palletontlader

    Dinnissen Process Technology presenteert de Dima 1200 zakkenleger met automatische palletontlader. Met de installatie kunnen 200 tot 1500 zakken per uur (200 kg tot 50 ton) veilig, stofarm en kostenefficiënt worden verwerkt.

    Hiertoe dient een heftruckchauffeur een pallet met zakken aan te voeren. De pallet wordt vervolgens automatisch licht gekanteld, waarbij de zakken laag voor laag via een glijgoot in de roterende trommel van de Dima 1200 schuiven. In de trommel snijden twee assen met elk vijf messen de zakken aan de onder- én bovenzijde open. Via een perforatie in de trommel stromen de grondstoffen naar een opvangcontainer, waarbij de verpakking wordt afgescheiden. Een afzuig- en terugvoersysteem minimaliseert de uitstoot van stof en voorkomt het verlies van grondstoffen. Afhankelijk van het product, de deeltjesgrootte en de soort zak slaagt de Dima 1200 er in, zakken voor 99,5% tot 99,99% te legen.
    De installatie kan worden geleverd met luchtconditionering die het klonteren van hygroscopische producten voorkomt. Ook is er een ultra stofvrije Dima 1200 die niet meer dan 0,1 mg per m3 geloste stof uitstoot. Deze uitvoering is voorzien van een dubbel gefilterde afzuiging. Bovendien bevat de ultra stofvrije zakkenleger een CIP-installatie op basis van lucht en vacuüm. Voorts kan de Dima 1200 in explosieveilige uitvoering worden geleverd.

    Dinnissen Process Technology staat op Powtech stand 4.323 en Industrial Processing stand 03.A060

    Zie ook Dima Ultra Stofvrije zakkenleger

    Bedrijfsgegevens Dinnissen Process Technology

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.