Ga naar hoofdinhoud

Sorteren van grondstoffen-fracties

    Twee principalen van BULK .ID, namelijk Steinert en TrennSo Technik, hebben nieuwe technologie ontwikkeld voor het sorteren van diverse grondstoffen-fracties.

    Steinert is in staat om met de Unisort BlackEye (zie foto) zwarte en donkere kunststoffen (PE, PP, PS en PVC) op soort te sorteren. De scheiding vind plaats op basis van Hyper Spectral Imaging-technologie (HSI). De te scheiden kunststof-flakes worden belicht waarbij met behulp van een camera de reflectie wordt geanalyseerd. Iedere kunststof-soort weerkaatst uit het licht namelijk een specifiek spectrum. Voor het scheiden van de verschillende soorten kunststof worden high-speed luchtventielen ingezet. Recyclingbedrijven kunnen dankzij HSI veel zuiverder grondstoffen leveren. Gemiddeld kan de Steinert Unisort BlackEye een ton per uur verwerken.
    De VLT van TrennSo Technik is een gepatenteerde triltafel voor het sorteren van bijvoorbeeld kabel- of steenfracties. De scheiding van de componenten vindt zuiver mechanisch plaats op basis van vorm en gewicht. De energiezuinige, elektrische installatie kenmerkt zich door een hoog debiet.

    Steinert en TrennSo Technik worden vertegenwoordigd door BULK .ID.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.