Ga naar hoofdinhoud

Wageningen UR zoekt partners kristallisatietechnologie

    Wageningen UR Food & Biobased Research zoekt partners voor de verdere ontwikkeling van een kristallisatietechnologie om suikers, aminozuren en organische zuren te isoleren uit waterige stromen.

    Bij deze methode wordt aan de waterige massa een anti-oplosmiddel toegevoegd, waardoor de waardevolle componenten minder oplosbaar worden. Vervolgens wordt het watervolume verkleind waardoor een kristallisatieproces begint. De technologie kan worden gebruikt om bepaalde zuiveringen (zoals carbonatatie) achterwege te laten, en een centrifugestap te vervangen door een energiezuinigere filtratiestap. Wageningen UR zoekt partners die geïnteresseerd zijn in de verwerking van suikerrijke reststromen, eiwitten of organische zuren zoals agro/food reststromen, black liquor of industriële residuen. Food & Biobased Research werkt samen met IPSS Engineering aan de engineering en bouw van een proeffabriek en in een later stadium industriële installaties. Naar verwachting zal in 2016 de bouw van een proeffabriek in Wageningen starten. Deze zal dienen als grootschalige R&D faciliteit.
    Geïnteresseerde partijen kunnen voor 12 september contact opnemen met mw Gulden Yilmaz, programmamanager bioraffinage Wageningen UR, tel. 0317-480238, e-mail gulden.yilmaz@wur.nl.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.