Ga naar hoofdinhoud

Almex BV

Almex is gespecialiseerd in extrusie-apparatuur met enkelvoudige schroef, vanaf de extrusie-eenheid tot en met complete installaties. Almex extruders en Contivar Expanders zijn wereldwijd in gebruik in visvoeder-, olie-extractie-, huisdiervoeder- en diervoederfabrieken, in de voedselindustrie en in de verwerkende en chemische industrie.

Almex ging in de vroege jaren ’70 van start met het repareren en installeren van extruders. Voor het gebruik in Europa hadden deze eenheden veel modificaties nodig, dus besloten we om in Nederland een volledig bereik aan extruders, voor capaciteiten van 500 tot 15.000 kg/uur, te ontwerpen en te bouwen. Deze extruders vonden hun weg naar klanten over de hele wereld. Tegenwoordig heeft de grootste extruder een diameter van 400 mm, een vatlengte van 4800 mm en een aandrijving van 500 kW.

Dezelfde kwalitatief hoogwaardige extruderonderdelen worden gebruikt om de Contivar™ Expanders voor de voederindustrie te vervaardigen, als populaire machine voor het verbeteren van de voederkwaliteit. Het robuuste, basale en eenvoudige ontwerp van deze apparatuur van Almex staat garant voor jarenlange storingsvrije werking. Almex was het eerste bedrijf dat voor extruders met enkelvoudige schroef gebruik maakte van DC-aandrijvingen om de snelheid van de extrusie-as te selecteren, zodat deze past bij het product en de geselecteerde matrijsspecificaties. Door DC-aandrijvingen te gebruiken wordt de extruder een gereedschap dat precies kan worden ingesteld om de kwaliteit van het product te waarborgen.

Almex is onderdeel van de Triott Group.

ALMEX Extruders en Contivar™ Expanders worden gebruikt voor:

Extrusiekoken
Pre-extractieprocessen
Verdichten
Conditioneren voorafgaand aan andere processen
Productie van geëxpandeerd voer
Vormen
Koken-vormen
Semi-vochtig
HTST-processen
Co-extruderen

Bezoekadres

Verlengde Ooyerhoekseweg 29
7207BJ ZUTPHEN

Postadres

Postbus 150
7200AD
ZUTPHEN
Nederland

Telefoonnummer
0575-57 26 66

Faxnummer
0575-57 27 27

E-mailadres
[email protected]

Website
https://www.almex.nl

IVS sluit aan bij Triott Group

IVS Dosing Technology uit Veghel, producent van doseersystemen voor vloeistoffen en stoom, sluit zich per 1 januari 2019 aan bij…

Video Almex AL300 expander

Almex heeft over de werking van de expander AL300 een video gepubliceerd. De installatie verbetert de kwaliteit van voeders.