Ga naar hoofdinhoud

Delft Solids Solutions BV

Delft Solids Solutions is een CRO gespecialiseerd in de fysische karakterisering van vaste materie (vaak) in de vorm van poeders en granulaten, zoals deze doorgaans worden toegepast in de industrie. Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van gedrag van (bulk) poeders, porositeit en oppervlak van deeltjes, chemische samenstelling, deeltjesgrootte en -vorm. Op basis van deze expertise bieden wij een breed scala unieke diensten, variërend van het onderzoek naar de materiaaleigenschappen, de ontwikkeling van nieuwe technieken, methoden en apparatuur, innovatieve onderzoeksprojecten naar de ontwikkeling van materialen en de optimalisatie hiervan, advies en ondersteuning op het gebied van poeder gerelateerde kwesties en technologieën tot het organiseren van cursussen en seminars over deze onderwerpen. Deze diensten verzorgen wij voor een verscheidenheid aan sectoren en branches, zoals de farmaceutische-, chemische- en petrochemische industrie, de automobielbranche, levensmiddelen- en diervoederbranche en de bouwmaterialenindustrie.

Bezoekadres

Molenweer 2B
2291NR WATERINGEN
Nederland

Telefoonnummer
0174-271460

Faxnummer
0174-271461

E-mailadres
[email protected]

Website
https://www.solids-solutions.com

Delft Solids Solutions voorspelt stromingsgedrag rheometrisch

Rheometrie is een onmisbare analysetool om het stromingsgedrag van poeders te voorspellen. Delft Solids Solutions kan de loopeigenschappen van poeders…

NENnovation Awards 2020 (video)

Op 16 oktober 2020, tijdens de World Standards Day, worden in de Fokker Terminal in Den Haag de NENnovation Awards…

Dustiness Day op 16 mei in Rotterdam

Delft Solids Solutions organiseert op 16 mei 2017 in Worldhotel Wings in Rotterdam de Dustiness Day.

Metingen stickiness en aankoekgedrag poeders

Delft Solids Solutions (DSS) heeft haar dienstverlening uitgebreid met rheologische metingen om de stickiness en het aankoekgedrag van poeders te onderzoeken.

Twee cursussen deeltjeskarakterisering

Delft Solids Solutions in Wateringen (nabij Delft) belegt op 2, 3 en 4 november 2016 twee aan elkaar gerelateerde cursussen: ‘Particle Size Characterization’ en ‘Porosity and Surface Area Characterization’

Mixing day 2016 van Delft Solids Solutions

Delft Solids Solutions organiseert op dinsdag 5 april 2016 in het Van der Valk Hotel te Nootdorp (Den Haag) een eendaags seminar en workshop over het mengen van poeders en de segregatie van poedermengsels.

DSS voor uitvoering shear-testen

Delft Solids Solutions BV, gespecialiseerd in vaste stof-karakterisering, heeft haar instrumentarium voor shear-testen uitgebreid.

DSS onderzoekt segregatie mengsels

Delft Solids Solutions in Delft heeft in haar portfolio nu ook een mogelijkheid opgenomen voor het onderzoek naar de segregatie van mengsels. Deze fluïdisatie-segregatie technologie vormt een aanvulling op andere methoden voor het karakteriseren van poeders op bijvoorbeeld stromingsgedrag, stofgedrag, shear en breekgedrag.