Euro Manchetten & Compensatoren BV - Bulkgids Ga naar hoofdinhoud

Euro Manchetten & Compensatoren BV

Flexibele verbindingen

Voor het opvangen van trillingen en bewegingen en het voorkomen van geluidsoverdracht in leidingen, fabriceren wij een uitgebreid programma van flexibele verbindingen in alle mogelijke materialen, maten en uitvoeringen. Toepassingen in luchtleidingen, verwarming en ventilatie, maar ook in transport- en productiesystemen voor bijvoorbeeld poeders en granulaten in de  voedingsmiddelenindustrie of bulktransport. Onze flexibele verbindingen worden geleverd met aluminium profielflenzen, doekflenzen, moffen met of zonder klembanden en speciale  aansluitingen. Voor thermische of akoestische isolatie, worden geïsoleerde meerwandige uitvoeringen gefabriceerd.

FDM-FSC manchet-type Filcoflex

Speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie ontworpen manchet die dmv een snelkoppelsysteem eenvoudige montage en demontage mogelijk maakt. Door speciale productietechniek volledig  lucht- en poederdicht. Koppelbaar met o.a het jacob buizensysteem. Ook leverbaar met lasferrules en speciale flensverbindingen.

Rubber gegolfde flexibele verbindingen

Gestandariseerde verbindingen ontworpen voor gebruik op alle soorten zeven en mengers voor de inlaat en uitlaat. Leverbaar in polyurethaan, en diverse rubbersoorten.

Siliconen balgen

Voor het verbinden van leidingen die geen invloed op het weegsysteem mogen uitoefenen leveren wij speciaal ontworpen balgjes. Standaard maten alsook speciaal op maat gemaakte modellen  mogelijk.

Luchtverdeelslangen

Voor het bereiken van een optimaal binnenklimaat produceren wij verschillende types luchtverdeelslangen. Naast werking op basis van het verdringingsprincipe en het inductieprincipe zijn door middel van moderne lasersnijtechnieken ook combinaties van deze mogelijk. High tech klimaat oplossingen met behulp van 3D software en Organic Shaped Design Program (OSDP). Met deze  techniek worden slangen en hulpstukken ontworpen die minder weerstand veroorzaken dan de klassieke modellen.
De luchtverdeelslangen zijn leverbaar in brandklasses tot M0, F0, DIN en BS. De slangen zijn leverbaar in tientallen kleuren, uitvoeringen en modellen. Tevens worden diverse ophangsystemen, in aluminium, RVS of staal geleverd.

Filterslangen

Gespecialiseerd in de productie van kleine series en speciale uitvoeringen. Naast de standaard filterslangen producten wij custom-made sterfilters, lamellenfilters en filtermanchetten. Een zeer uitgebreid programma van filterweefsel, variërend van polyester en polypropyleen tot nomex, aramide en PTFE gelamineerde materialen.

Weefselcompensatoren en expansiestukken

Leverbaar in alle mogelijke materialen, maten en uitvoeringen. Temperatuurbereik van – 190 ºC tot + 600 ºC. Specialisatie in materialen die geschikt zijn voor gebruik bij chemische processen en  voor het  opvangen van grote laterale en axiale bewegingen. Gespecialiseerd in PTFE weefselcompensatoren, enkellaags multi functioneel weefsel voor extreme toepassingen in chemische en petrochemische installaties.

Metaalcompensatoren

Gegolfde balgen en compensatoren uit roestvaststaal, kompleet met stalen en/of roestvaststalen laseinden, draadstukken, vaste- of draaibare flenzen. Tevens rechthoekige metaal-compensatoren.

Rubber- en PTFE Compensatoren

Het programma omvat compensatoren uit EPDM, Nitril, Hypalon®, Chloroprene, Viton® en Teflon® met stalen of roestvaststalen flenzen. Speciale versies hand vervaardigde  rubbercompensatoren met afwijkende maatvoeringen. En uitvoeringen zoals typen met massieve golf, reduceertypen, vormbalgen, “sleeve”-balgen, pijpverbinders of rechthoekige compensatoren.

Balgen

Vouwbalgen, voor het compenseren van zeer grote bewegingen in leidingsystemen en apparaten. Beschermbalgen, voor het beschermen van machineonderdelen tegen stof, zaagsel en draaisel  zoals draad, spindelgeleideassen en zuigerstangen. Beladingsbalgen, voor het stofvrij laden van bulkgoed zoals meel, cement, granulaat en andere droge stoffen.

Pakkingen

Diverse soorten rubberpakkingen. Lasergesneden en geschikt voor flensverbindingen als ook geextrudeerde siliconen pakkingen en afdichtingen.

Flenzen

Uitvoerbaar in Staal, RVS en Aluminium in alle mogelijke maten en uitvoeringen met boringen voor iedere norm: DIN, ASA, JIS of eigen ontwerp.

Klembanden

Het leveringspakket omvat diverse kwaliteiten beginnende bij klembanden bestemd voor lage druk tot zware spanbanden voor zware industriële toepassingen. Daarnaast diverse types bestemt  voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie.

Rookschermen

De toegepaste materialen zijn getest en goedgekeurd volgens diverse internationale normen, waaronder de franse norm M-0, de Duitse DIN 4102-A1, de Oostenrijkse norm Önorm B 3800 teil 1 en  de engelse standaard BS 476 part 20/22.

Voor informatie
Euro Manchetten & Compensatoren B.V.
Luxemburgstraat 2
5171 PM Kaatsheuvel
Telefoonnr. : 0416 286240
Faxnr. : 0416 273975
E-Mail : [email protected]
Internet : http://www.euromanchetten.nl
Niet alleen onze producten zijn flexibel.

Productinformatie en aanbiedingen

 

Dit bedrijf is lid van de Machevo & Bulk Vereniging

Bezoekadres

Luxemburgstraat 2
5171PM KAATSHEUVEL
Nederland

Postadres

Postbus 121
5170AC
KAATSHEUVEL

Telefoonnummer
0416-28 62 40

E-mailadres
[email protected]

Website
http://www.euromanchetten.nl

Euro-Manchetten agent Bückmann

Euro Manchetten heeft per 1 januari 2017 de Nederlandse vertegenwoordiging verworven van de Duitse zeefspecialist Bückmann.

Euro-Manchetten op IP: Verbinden met de toekomst

Euro Manchetten & Compensatoren (EMC) heeft als motto voor Industrial Processing (stand D086) ‘Verbinden met de toekomst’.

Euro-Manchetten voor flexibele verbindingen

Euro-Manchetten & Compensatoren toont tijdens Solids Rotterdam (stand E107) een uitgebreid programma flexibele verbindingen en luchttechniek.

Euro-Manchetten op RTL 7

Op zondag 6 januari 2013 is om 9.55 uur op televisie-zender RTL 7 in het programma ‘Ondernemend Nederland’ een korte presentatie te zien van Euro-Manchetten en Compensatoren.