Ga naar hoofdinhoud

Corona versnelt industriële autonomie

Corona-impact op investeringen in industriële autonomie de komende drie jaar

Onderzoek van Yokogawa wijst uit dat twee derde van de bedrijven in de procesindustrie verwacht dat in 2030 belangrijke processen zonder de directe aanwezigheid van personeel kunnen worden uitgevoerd. De coronacrisis versnelt de investering in industriële autonomie.

Uit een wereldwijd onderzoek van Yokogawa in juni en juli 2020 onder 504 besluitvormers/eindgebruikers in de procesindustrie blijkt dat 64% verwacht dat hun bedrijven in 2030 autonoom kunnen werken. 89% gaf aan dat hun bedrijf momenteel plannen heeft om de mate van autonomie in hun bedrijfsvoering te verhogen.

Cyberveiligheid, big data en AI

De komende drie jaar verwachten bedrijven vooral te investeren in cyberveiligheid (51%), cloud analyses en big data (47%) en AI ofwel kunstmatige intelligentie (42%). De coronacrisis heeft de economische groei in 2020 geremd, maar zal als katalysator fungeren voor industriële autonomie op de middellange tot lange termijn. Het kunnen voortzetten van bedrijfsactiviteiten zonder dat werknemers hierbij aanwezig moeten zijn, krijgt meer prioriteit.

Regio’s

Vergeleken met andere regio’s is Azië-Pacific het actiefst bezig met de verschuiving naar industriële autonomie. 71% van de respondenten in Azië-Pacific verwachtte over tien jaar tijd volledig autonoom te werken. In Noord-Amerika bedroeg dit slechts 58% en in West-Europa 56%.
Yokogawa houdt zich bezig met industriële automatisering en een breed scala aan activiteiten op het gebied van meting, controle en informatie.

Cijfers uit Yokogawa-onderzoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.