Ga naar hoofdinhoud

Envea MaxxFlow debietmeter

Envea (voorheen SWR), vertegenwoordigd door Istec, presenteert de MaxxFlow debietmeter voor stortgoedstromen. Het apparaat is een eenvoudig alternatief voor bijvoorbeeld weegbunkers of valplaatwegers.

De MaxxFlow is voorzien van een slijtvaste keramische buis (Al2O3) waarin een hoogfrequent elektromagnetisch veld wordt gegenereerd. Het materiaal dat door de buis stroomt, beïnvloedt het veld dat door een sensor wordt gemeten. Dit leidt tot een signaal dat afhankelijk is van de hoeveelheid materiaal en de stortdichtheid ervan. Wanneer de materiaalsnelheid in de buis verandert, bijvoorbeeld door wijziging van de valhoogte, kan dit ook worden gemeten. Dit gebeurt aan de hand van een looptijdmeting met behulp van twee extra elektroden achter de meetbuis.

Kalibratie
De kalibratie van het systeem gebeurt door een monster van 10 liter (sensorvolume) met een bekende stortdichtheid via een vulmond in de MaxxFlow te brengen. Onderaan bevindt zich een schuifafsluiter die voor de kalibratie kan worden gesloten. Het meetsignaal kan vervolgens aan deze dichtheid worden gecorreleerd. Overigens heeft Envea de MaxxCal ontwikkeld om het kalibratieproces te ondersteunen.

Zie ook MaxxFlow voorkomt overbelading

Zie ook Scheurdetectie voor zeefgazen

Bedrijfsgegevens Istec International BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.