Ga naar hoofdinhoud

Pellettester voor slijtvast- en hardheid

Kempink-tester (rechts) met automatische monsterverpakker

WEMO-techniek, al bijna 25 jaar producent van monsternemers voor de diervoederindustrie, heeft in corona tijd niet stilgezeten. Gebonden aan het thuishonk is vol ingezet op productontwikkeling.

WEMO-techniek is producent en leverancier van de inmiddels gestandaardiseerde Kempink slijtvastheidtester. Om deze ‘gruistester’ ook in-lijn te kunnen gebruiken, zijn de laatste puntjes op de i gezet. Zo is het voor een correcte meting belangrijk dat een voorgezeefd monster wordt gebruikt.

In-lijn processen

Hiertoe is een miniatuur roterende zeef ontwikkeld die over een afstand van slechts 35 centimeter het stof uit het monster verwijdert. De bewezen hoge betrouwbaarheid van de Kempink tester geldt hierdoor ook voor compleet geautomatiseerde in-lijn processen.

Hardheidtester

De kwaliteit van de pellets hangt niet alleen af van de slijtvastheid, maar ook van de hardheid. Die laatste eigenschap wordt traditioneel gemeten met de Kahltang. Deze is echter niet nauwkeurig genoeg of te arbeidsintensief. WEMO-techniek heeft hiervoor al een in-lijn hardheidtester in het programma. Nu is ook voor laboratoria een betrouwbare en gebruiksvriendelijke hardheidtester met een goed uitleesbare bandbreedte ontwikkeld; bij uitstek geschikt voor de meting van diervoederpellets.

Meer over WEMO Techniek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.