Ga naar hoofdinhoud

Stimag tester voor silo-weegsystemen

Stimag presenteert de ‘Tester 1008’ voor siloweegsystemen. Het instrument is een uitkomst voor de controle van slecht toegankelijke krachtopnemers onder een tank of silo. Het apparaat voorkomt dat een krachtopnemer moet worden gedemonteerd om een afwijking of storing te achterhalen.

Het instrument van Pavone Sistemi heeft 4 kanalen, zodat men tegelijk 4 krachtopnemers in real time kan uitlezen. Niet alleen het gedrag per krachtopnemer wordt op die manier duidelijk, maar ook de eventuele invloed die de krachtopnemers op elkaar uitoefenen. Zo is snel inzichtelijk of er een krachtopnemer defect is, onbelast blijft of juist te zwaar wordt belast. Zelfs problemen in de constructie kunnen op die manier worden aangetoond. De optionele junction box CGS4-C maakt het mogelijk om de krachtopnemers aangesloten te laten op het weegsysteem terwijl er met de tester wordt uitgelezen. Krachtopnemers loshalen en nameten behoort daarmee tot het verleden.

Indicator
In combinatie met de DAT1400 indicator kunnen de configuratie- en kalibratiewaarden bij installatie worden opgeslagen. Bij een defecte indicator kan deze snel worden verwisseld, waarna de waarden worden ingeladen. De uitvaltijd bij een storing wordt op die manier geminimaliseerd.

Bedrijfsgegevens Stimag BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.