Ga naar hoofdinhoud

TBK CenTrax bandstuursysteem voor RWE

Bandtransport bij RWE Eemshaven

TBK Group heeft problemen met scheeflopende transportbanden bij RWE Eemshavencentrale opgelost met CenTrax stuurrollen. De kolenbanden lopen nu storingsvrij.

De neiging tot scheefloop ontstaat doordat vochtige kolen blijven kleven aan de wand van trechters waarmee de transportbanden worden beladen. “Het gevolg is dat de kolen niet meer centraal op de band worden geleid, waardoor scheefloop optrad”, aldus Gert-Jan Arkema, maintenance engineer bulk handling bij RWE Generation Eemshaven.
Alex Budding, accountmanager bij TBK Spillage Control vult aan: “Het tot dan toe gebruikte bandstuursysteem voldeed onvoldoende. We hebben daarom een CenTrax getest; een bandstuursysteem met een robuust en soepel draaiend zwenklager. En dat bleek de oplossing.”

Bandstuursysteem

De CenTrax bestaat uit een middenrol met aan beide zijden een conische rol. De robuuste rollen zijn bekleed met een slijtvast rubber dat zorgt voor een optimaal contact tussen rol en band; ook als de band nat is (zoals bij het transport van vochtige kolen). Bij RWE zijn inmiddels 51 stuks CenTrax stuursystemen gemonteerd. Het aantal scheefloopmeldingen is gereduceerd van 250 tot slechts 3 per maand. Daarmee verdient de investering zich snel terug.

Meer over TBK Group

De CenTrax heeft een middenrol met aan beide zijden een conische rol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.