Ga naar hoofdinhoud

VEGA completeert hygiënische sensor-portfolio

VEGABAR en VEGAPOINT met adapters

Met de druksensoren VEGABAR en niveauschakelaars VEGAPOINT completeert VEGA haar programma hygiënische meettechnieken. De aantrekkelijk geprijsde instrumenten zijn eenvoudig te installeren en te bedienen en staan borg voor optimale zekerheid en maximale beschikbaarheid van procesinstallaties.

Het modulaire instrumentenplatform Plics van niveau- en drukmeetspecialist VEGA maakt voor elke toepassing een individuele oplossing mogelijk. Met de juiste selectie van componenten, aansluiting en service zijn gebruikers verzekerd van betrouwbare metingen en een maximale beschikbaarheid van hun procesinstallaties. Op de vraag naar standaardapplicaties speelt VEGA nu in met gemakkelijk te installeren instrumenten die zijn ontworpen overeenkomstig de geldende hygiëne-normen en richtlijnen (FDA, EG 1935/2004, GMP). Het gaat dan om de nieuwe series VEGABAR druksensoren en VEGAPOINT capacitieve niveauschakelaars.

Adaptersysteem

De compacte instrumenten zijn eenvoudig te bedienen. Het uniforme, hygiënische adaptersysteem van de apparaten is onafhankelijk van de toepassing. Dit systeem – dat ook compatibel is met de al bestaande VEGASWING vibratie-niveauschakelaars – kan aan de eisen ter plaatse worden aangepast.

Snelle reiniging

De geometrie van de VEGA-instrumenten zodanig bepaald dat een snelle CIP/SIP-procedure mogelijk is (Cleaning In Place / Sterilization in Place). Ook ontbreken dode ruimten waarin micro-organismen kunnen aangroeien. De instrumenten zijn vervaardigd uit materialen die zijn bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen De VEGABAR druksensoren en VEGAPOINT niveauschakelaars kunnen ook de combinatie van hoge reinigingstemperaturen en ruime inwerktijden de baas.

Materiaalkeuze

‘Alle productcontactdelen van de VEGABAR 29 en 39 gemaakt van roestvaststaal. De VEGABAR 28 en 38 hebben zijn keramisch uitgevoerd en de VEGAPOINT-sensoren zijn als PEEK-versies leverbaar. De instrumenten zijn gebouwd overeenkomstig de Europese EHEDG-normen en de Noord-Amerikaanse 3-A richtlijnen van Sanitary Standards Inc. Beide certificeringen vereisen dat uitsluitend corrosiebestendige materialen worden toegepast. De volledige constructie van de componenten is uitgevoerd volgens de GMP-regels (Good Manufacturing Practice).

360°-indicatie

De VEGA-instrumenten kenmerken zich door een snelle afleesbaarheid van de schakeltoestand. Deze is namelijk dankzij een lichtring op het instrument vanuit alle richtingen visueel waar te nemen, ook bij helder daglicht. Voor de lichtring kan naar keuze een van de 256 beschikbare kleuren worden ingesteld. De 360°-indicatie toont of de meetapplicatie werkt, de sensor schakelt of sprake is van een storing.

IO-Link

Een IO-Link maakt het mogelijk om de sensoren eenvoudig en foutloos te vervangen. De universele IO-technologie biedt ook voordelen voor het verkrijgen van data voor onderhoudsdoeleinden. Voorts is het hiermee mogelijk om instellingen bij receptuurveranderingen snel en centraal door te voeren. De VEGA-instrumenten zijn via de VEGA Tools-app ook draadloos te verbinden met een smart phone of tablet.

Zie het volledige artikel in Vakblad BULK nr. 4, 2020

Bedrijfsgegevens VEGA BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.