Ga naar hoofdinhoud

Bascules Robbe los- en vulsystemen voor big bags en bulkgoederen

Een truckloader om big bags efficiënt en veilig te verladen naar een bulkwagen

Op basis van meer dan 175 jaar ervaring levert Bascules Robbe nv nauwkeurige weeg- en doseersystemen voor een scala van toepassingen. Tot de specialismen behoren het gecontroleerd ledigen en vullen van big bags en zakgoed, en het wegend lossen of beladen van bulkwagens, treinen en schepen. 

Als gevestigd all-round specialist in wegen en doseren levert Bascules Robbe beproefde meetsystemen om verspillingen in productie en logistieke processen tot een minimum te beperken. Bij de huidige hoge grondstofprijzen loont het zeer de moeite om te investeren in precieze weegapparatuur. Dat geldt zeker als het gaat om de verwerking van grote volumes, zoals bij big bags en afzakinstallaties en bij het lossen en laden van bulkgoederen via doorstroomwegers. Afhankelijk van de toepassing kunnen verschillende technologieën worden ingezet, die echter alle gemeen hebben dat ze de efficiëntie van de operatie verbeteren en de winstgevendheid vergroten.

Big bags vullen

Voor het vullen van big bags en octabins beschikt Bascules Robbe over een uitgebreid portfolio, variërend van low budget toestellen tot op maat gemaakte volautomatische vullijnen. Deze breedte van het programma is nodig vanwege de diversiteit van toepassingen in onder meer de chemie, voedingsindustrie, mineralensector en agromarkt. De vultoestellen kunnen zowel vast als mobiel worden opgesteld. Naast Atex-uitvoeringen zijn er ook hygiënische modellen. Tot de opties behoren onder meer rollenbanen, pallet- en slipsheet-dispensers en compactiesystemen.

Lees het hele artikel:

Meer over Bascules Robbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.