Ga naar hoofdinhoud

Delaere mobiele vulstations voor chemie

Open mobiel vulstation

Voor klanten in de chemische industrie en de logistieke dienstverlening bouwt Delaere op maat gemaakte mobiele vulstations om bigbags en octabins efficiënt en flexibel af te vullen. De stations behelzen complete afvullijnen met vaak hoge capaciteiten. Zo heeft Delaere bij de firma Cabot wereldwijd meer dan 25 mobiele vulstations geleverd. 

Klanten kunnen voor de mobiliteit van de vulstations kiezen uit een aantal opties: aangedreven wielen, een railtraject of luchtkussens (het Hovercraft-principe). Bij luchtkussen-transport is het natuurlijk van belang dat de ondergrond voldoende vlak is. Een operator kan dan het vulstation – dat ongeveer 10 ton weegt – van het ene naar het andere vulpunt duwen. Vulstations op wielen of rails worden aangedreven door frequentie gestuurde motoren. Het is ook mogelijk om een vulstation uit te rusten met een combinatie van aangedreven wielen. Op die manier kan de machine worden verplaatst in de X- en Y-richting zonder bochten te maken. De operator stuurt het vulstation via een afstandsbediening van de ene naar de andere positie.

Vulstation

Het mobiele vulstation omvat op een beperkte oppervlakte een volledige bigbag/octabin-afvullijn, inclusief pallet-ontstapelaar, kartonlegger, vuleenheid, sluitpositie, buffer- en afnamepositie en een voorraad- en aanvoersysteem voor lege bigbags. Naast de functionele bouwblokken voor doseren, wegen en afvullen, zijn ook het werkbordes, besturingskasten, ‘docking unit’ en filtergroep in het vulstation geïntegreerd. De vulstations zijn leverbaar in open of gesloten versie. De open versies zijn altijd bestemd voor indoor omgevingen, terwijl de gesloten versies (ondergebracht in containers) vaak worden ingezet in een buitenomgeving.

Meer over de mobiele vulstations van Delaere

Bedrijfsvermelding Delaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.