Ga naar hoofdinhoud

Flexibel doseren met Entecon Wall Feeder

Flexible Wall Feeder

De Flexible Wall Feeder (FWF) van Entecon International BV is bij uitstek geschikt voor het nauwkeurig en productvriendelijk doseren van poeders met een hoog stortgewicht en slechte stromingseigenschappen.

De doseersystemen van Entecon International BV kunnen een breed scala aan poeders, granulaten en andere stortgoederen betrouwbaar en productvriendelijk verwerken. Dat geldt ook voor ‘lastige’ materialen zoals poeders met een hoog stortgewicht en slechte loopeigenschappen.

Twee lijnen
Entecon beschikt over twee lijnen volumetrische doseermachines. De eerste lijn is ontwikkeld voor de verwerking van granulaten en korrels. Deze machines bestaan uit een roestvaststalen hopper waar onderin een doseerschroef draait. Desgewenst kan de hopper worden voorzien van een agitator. Deze activeert het product om de toevoer ervan naar de doseerschroef te verzekeren.
Gaat het om vlokkerige, vezelige en andere moeilijk stromende producten, dan adviseert Entecon de universeel inzetbare Flexible Wall Feeder (FWF). Deze tweede lijn roestvaststalen doseermachines kenmerkt zich door een flexibele hopperwand, vervaardigd uit slijtvast polyurethaan.

Flexibele hopperwand
De polyurethaan hopperwand van de FWF wordt aan beide zijden ‘gemasseerd’ door activatiepeddels. De voortdurende beweging van de hopperwand voorkomt brugvorming, agglomereren, rat-holing of compacteren van het product. Hierdoor waarborgt men een continue toestroom naar de doseerschroef en een constante vullingsgraad. Ook het stortgewicht van het product blijft gelijk, zodat een nauwkeurige dosering is gewaarborgd (1% of beter). Een agitator is daarvoor niet nodig.

Uitvoeringen
De flexibele hopperwand is standaard uitgevoerd in wit polyurethaan, maar kan ook worden geleverd in foodgrade kwaliteit (FDA blauw), antistatisch zwart of zuurbestendig rood. De doseerschroef en de activatiepeddels kunnen zowel separaat als met één motor worden aangedreven. Bij een separate aandrijving is de machine optimaal in te stellen op de eigenschappen van het te verwerken product. Voorts is er keuze uit diverse opties, zoals opzethoppers, geïntegreerde afsluiters en strooinozzles. Entecon kan de FWF desgewenst leveren in een gravimetrische uitvoering voor een maximale doseernauwkeurigheid (0,1% of beter).

Bedrijfsgegevens Entecon International BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.