Ga naar hoofdinhoud

Flexible Wall Feeder doseersysteem van Entecon

De Flexible Wall Feeder (FWF) van Entecon International BV is bij uitstek geschikt voor het doseren van poeders met een hoog stortgewicht en slechte stromingseigenschappen.

De roestvaststalen machine beschikt over een flexibele hopper uit slijtvast polyurethaan. In deze hopper draait een doseerschroef. Om een constante producttoevoer naar de doseerschroef te bewerkstelligen, wordt de hopper aan de buitenkant gemasseerd middels twee activatiepeddels (parallel aan de doseerschroef). Dit systeem voorkomt brugvorming, ratholing of aanhechting van het product. De hopper is standaard uitgevoerd in wit polyurethaan, maar kan ook worden geleverd in FDA blauw, antistatisch zwart of zuurbestendig rood materiaal. De doseerschroef en peddels kunnen door één motor worden aangedreven. Het is echter ook mogelijk om de schroef en de peddels separaat aan te drijven, zodat de machine optimaal op een product kan worden ingesteld.

Reproduceerbaarheid
In volumetrische uitvoering heeft de FWF een reproduceerbaarheid van 1% of beter. Voor nog meer nauwkeurigheid is een gravimetrische uitvoering beschikbaar. Deze biedt bij inwegen en uitwegen een reproduceerbaarheid van 0,1% of beter. Tot de opties behoren onder meer opzethoppers, geïntegreerde afsluiters en strooinozzles.
Naast de FWF produceert Entecon International BV ook volumetrische doseerfeeders voor granulaten en korrels. In de roestvaststalen behuizing draait een doseerschroef. De hopper kan desgewenst worden voorzien van een agitator om het product boven de schroef te activeren. Andere producten van het bedrijf zijn de Aero Mechanische Conveyor, stofvrije zakkenstortkabinetten, FIBC vul- en leegstations en zakkenleegmachines. Entecon International BV kan ook complete projecten realiseren.

Zie ook Rikkerink sales manager Entecon International

Bedrijfsgegevens Entecon International BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.