Ga naar hoofdinhoud

IVS doseersystemen voor petfoodfabriek Vobra

IVS doseersystemen bij Vobra Special Petfoods

De op 4 oktober 2021 officieel in gebruik genomen petfoodfabriek van Vobra Special Petfoods in Veghel maakt gebruik van doseersystemen van IVS Dosing Technology. Zusterbedrijf Ottevanger Milling Engineers tekende voor de engineering en realisatie van de gehele productielijn.

De nieuwe Vobra petfoodfabriek heeft 36 grondstofsilo’s, 84 doseerpunten voor grondstoffen en een tankpark voor 12 vloeistoffen. IVS Dosing Technology heeft onder andere een vloeistofinnamestation voor zes tanks gerealiseerd, een vloeistof-dosering en vacuümsysteem op een Dinnissen vacuümcoater, alsmede een stoom- en condensaattraject en vloeistof-dosering voor een Bühler double shaft extruder. Het hart van alle vloeistof-doseersystemen is de door IVS gebouwde, verwarmde en geïsoleerde pompenkamer.

Verregaand geautomatiseerd

De nieuwe, tweede productiefaciliteit – naast de bestaande fabriek – is verregaand geautomatiseerd. “Hierdoor hebben we de grootte, vorm en vochtgehalte van de brokjes beter in de hand”, aldus Paul Stoutjesdijk, manager operations bij Vobra. “Ook kunnen we meer verse ingrediënten inzetten, bijvoorbeeld wortel en tomaat, en aardappelen en rijst beter verwerken. Daarmee spelen we in op de vraag naar vegan en glutenvrije brokken. Tot slot kunnen we kleinere verpakkingen gaan leveren”.
De nieuwe petfoodfabriek is onderdeel van een 10-jarenplan dat voorziet in een verdubbeling van de capaciteit van Vobra Special Petfoods.

Constructiewerkzaamheden tijdens de bouw van de nieuwe Vobra petfoodfabriek

Bedrijfsgegevens IVS Dosing Technology

Meer over Ottevanger Milling Engineers BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.