Ga naar hoofdinhoud

IVS-systeem voor perslijn De Heus

IVS Stoomset

IVS Dosing Technology levert binnenkort voor de nieuwe perslijn van De Heus Diervoeders in Maasbracht een stoom- en vloeistoffen doseerinstallatie.

De nieuwe perslijn zorgt ervoor dat De Heus de productie flexibeler kan plannen. IVS staat voor de uitdaging om de stoom- en vloeistoffen doseerinstallatie binnen een tijdsbestek van 12 weken te ontwerpen, te realiseren, te monteren en op te leveren. Hiertoe is een strakke planning gemaakt met alle betrokken partijen, waaronder Wynveen International en Actemium.

Conditioner

De IVS stoomdoseerset zorgt voor een optimale conditionering van het persmeel. Een temperatuursensor in de conditioner en een flowmeter in de stoomdoseerset regelen de hoeveelheid toegevoegde stoom.

Coater

De enzymen, vetten en oliën naar de coater worden aangesloten op bestaande ringleidingen. Deze zijn 5 jaar geleden door IVS aangelegd, rekening houdend met een uitbreiding met een extra lijn. De enzymen worden in een IVS doseerkast met water vermengd tot een homogene vloeistof en in de coater gedoseerd. Doseersets in een verwarmde kast, voorzien van Promass flowmeters, zorgen voor de verdeling van de vetten en oliën in de coater.

Zie ook IVS sluit aan bij Triott Group

Bedrijfsvermelding IVS Dosing Technology

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.