Ga naar hoofdinhoud

Jesma weegoplossing voor Holland Malt

Friedrich Flow Controller

Holland Malt in de Eemshaven maakt voor het nauwkeurig en productvriendelijk wegen en doseren van mout vanuit silo’s gebruik van Flow Controllers van Friedrich, vertegenwoordigd door Jesma Weegtechniek.

Holland Malt in Eemshaven heeft eind 2017 een forse uitbreiding gerealiseerd. Het bedrijf bouwde twee nieuwe mouttorens, één van 54 meter en één van 32 meter hoog. Met deze torens is de capaciteit gestegen van 140.000 ton naar 280.000 ton mout per jaar.

Productvriendelijk

Om consistente en hoge kwaliteit moutsoorten te garanderen, is het van belang dat de moutkorrels volledig intact blijven. Poeth BV ontwierp en leverde transportinstallaties die korrelbreuk tot een minimum beperken. De transporteurs worden vanuit silo’s gevoed met behulp van Atex-gecertificeerde Flow Controllers van Friedrich Electronic GmbH, vertegenwoordigd door Jesma Weegtechniek.

Flow Controllers

De Flow Controllers zorgen voor de gelijktijdige dosering en weging van de mout. De units – 32 in totaal – konden dankzij de minimale inbouwhoogte (maximaal 320 mm) eenvoudig worden ingebouwd. Voor een alternatieve oplossing, zoals een losse schuif en weger, ontbrak de hoogte. De capaciteit van de Flow Controllers varieert tussen 10 en 160 m3/uur. De doseernauwkeurigheid is beter dan 1%. De units zijn via Profinet verbonden met het automatiseringssysteem van Holland Malt.

Uitvoeringen

De Flow Controller bestaat uit een geregelde schuif, een krachtopnemer en een besturingseenheid. De units worden geleverd in roestvaststaal AISI 304 of staal St 37.2. Er zijn units voor capaciteiten van 1 tot 200 m3/uur. Ze worden met name ingezet voor het continu en batchgewijs uitdragen van vrijstromende stortgoederen uit silo’s. De systemen zijn geschikt voor veldbussen zoals Profibus, Profinet en Modbus.

Zie ook Jesma beladingssysteem voor vrachtwagens

Bedrijfsgegevens Jesma Weighing Solutions

Zie het volledige artikel ‘Jesma Flowcontroller in BULK 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.