Ga naar hoofdinhoud

Quantos poederdoseersysteem getest

Quantos-doseersysteem van Mettler Toledo

Het Quantos-doseersysteem van Mettler Toledo is succesvol getest voor geautomatiseerde poederdosering bij het onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen.

Het Quantos-doseersysteem is in staat kleine hoeveelheden farmaceutische poeders (tot 2 mg) met uiteenlopende eigenschappen snel en nauwkeurig te verwerken. Ook al zijn het vaak robots die in farmaceutische laboratoria vloeistoffen doseren; de handling van poeders vindt gewoonlijk handmatig plaats en is daarom een tijdrovende aangelegenheid. Om deze procedures te versnellen, heeft een groep van farma- en biotechbedrijven (het Enabling Technologies Consortium) een HTE-werkgroep (High Throughput Experimentation) opgericht.

Benchmark-onderzoek

De HTE-werkgroep heeft een benchmark-onderzoek uitgevoerd naar vier in de handel verkrijgbare poederdoseerplatforms. Dit heeft geleid tot de publicatie van het document ‘A Collaborative Study on High Throughput Powder Dispensing Systems’. Hierin wordt het Quantos-doseersysteem op basis van experimenten met zeven referentiestoffen uitgebreid geëvalueerd, met zeer positieve bevindingen.

Bedrijfsgegevens Mettler Toledo BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.