Ga naar hoofdinhoud

SmartPick robot voor zakkenleging én poederdosering

Sacchi SmartPick robot

Engisol presenteert de SmartPick robot voor de automatische leging van zakken én de dosering van de geloste poeders op recept.

De volautomatische SmartPick robot van de Italiaanse producent Sacchi neemt de zakken van de diverse pallets, snijdt deze open (met behulp van een statisch mes) en doseert de inhoud ervan overeenkomstig het geprogrammeerde recept in mengers of andere procesinstallaties.
De robotcel kan worden opgesteld in het centrum van een halve ring van pallets bij bijvoorbeeld een menger. Het is ook mogelijk om een of meer robotcellen over een rails te laten rijden. Aan de ene zijde van rails bevinden zich dan de pallets met verschillende producten, en aan de andere kant de procesinstallaties. De producten worden hygiënisch verwerkt, waarbij barcode-scanners de traceerbaarheid van het proces ondersteunen.

Sacchi SmartPick robot

Het met 5 patenten beschermde, modulaire robotsysteem heeft inmiddels meer dan 100 referenties in diverse industriële sectoren. De in 2008 geïntroduceerde SmartPick won de Publieksprijs van de Solids Antwerpen Innovation Award 2022.

Bedrijfsgegevens Engisol bvba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.