Ga naar hoofdinhoud

Snel reinigbare Precision Triple Feeder

Na de succesvolle introductie van de snel reinigbare Precision Triple Feeder PTF-250 heeft Precision Process Equipment haar feeder-programma uitgebreid met het grotere model PTF-500.

Ook de snel reinigbare PTF-500 is ontworpen met het oog op processen waar sprake is van frequente productwisselingen of waar het grondig kunnen reinigen van de machine van groot belang is. De robuust gebouwde Precision Triple Feeder kenmerkt zich door het samenspel van een centrale doseerschroef met twee woelers.

Aandrijving
Het geheel wordt aangedreven door één standaard motorreductor van SEW. De op maat gemaakt reductiekast stuurt zowel de doseerschroef als de twee woelassen aan. De toerentallen van doseerschroef en woelassen zijn verschillend, maar hebben een vaste verhouding. De woelers draaien heel langzaam op de doseerschroef in, om productbeschadiging te vermijden.

Volumetrisch doseren
De woeltechniek zorgt voor een optimale vulling van de doseerschroef, waardoor een constant stortgewicht wordt bewerkstelligd. De Precision Triple Feeders kunnen daarom zeer nauwkeurig volumetrisch doseren. De apparaten zijn daarmee uitermate geschikt voor slecht stromende producten.

Geen brugvorming
De grote doseerkamer biedt een ruime doorlaat naar de bovengelegen hopper. Hierdoor is het risico op brugvorming boven de doseerkamer vrijwel uitgesloten. Aangezien de woelarmen op de doseerschroef indraaien, kan hiertussen geen brugvorming ontstaan zoals dat vaak wel het geval is bij klassieke doorseertoestellen.

Bigbag-lossysteem
TBMA België integreerde de snelreingbare PTF-500 onder haar bigbag-lossysteem.

Bedrijfsgegevens Precision Process Equipment BV

Zie ook Samenwerking Precision en TBMA België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.