Ga naar hoofdinhoud

Drogen met microgolf-technologie

Microgolf-tunneldroger van MEAM

MEAM ontwerpt en bouwt industriële drogers die gebruik maken van microgolven. Kenmerkend voor de microgolf-technologie is dat geen CO2-emissies optreden en de toegevoerde energie uiterst efficiënt in het droogproces wordt aangewend. On-site is een volledige groene droging mogelijk.

De microgolf-drogers van MEAM (Microwave Energy Applications Management) vormen een duurzaam en economisch alternatief voor bijvoorbeeld aardolie- of gasgestookte drogers die de voorraden fossiele brandstoffen uitputten en veel CO2 uitstoten.

Elektrificatie

In de routekaart ‘Elektrificatie in de industrie’ van de Rijksoverheid worden overheden en bedrijven opgeroepen om stappen te zetten om in 2050 te komen tot een klimaatneutrale industrie. Aangezien droogprocessen in principe energie-intensief zijn, is juist op dit terrein veel winst te boeken. De belangstelling van de industrie voor de intrinsiek energie-efficiënte microgolf-technologie neemt dan ook sterk toe, zeker gezien de huidige gasprijs De microgolf-drogers van MEAM zetten minimaal 90% van de elektrische microgolf-energie om in nuttige verwarming van het te drogen materiaal.

Lees meer over microgolf-drogers

Bedrijfsvermelding MEAM NL BV

Bedrijfsvermelding MEAM Test Center

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.