Ga naar hoofdinhoud

IKA kantelbare vacuümdroger

Kantelbare vacuümdroger

IKA presenteert een kantelbare en verwarmbare conische vacuümdroger. De tweedelige installatie bestaat uit een vast mengerdeel en een mobiel mengvat.

Het mengerdeel heeft een scharnierend deksel waarin onder meer een verwarmbare spiraalroerder is geïntegreerd. Het toerental van dit roerwerk is traploos instelbaar. Het deksel met roerwerk is hermetisch te bevestigen op een mobiel, verwarmbaar, dubbelwandig mengvat.

Efficiënte droging

Na het vullen en sluiten van de installatie wordt het geheel (deksel met mengvat) onder een hoek van 45° gezet, wat het droogproces verder bevordert. Het product kan worden verwarmd tot een temperatuur van 200°C. Een stromingsonderbreker versterkt de turbulentie van het product en voorkomt dat het product met de roerder meedraait. Een chopper verkleint eventuele klonten. Dankzij de optimale warmteoverdracht en gelijkmatige temperatuurverdeling vindt een efficiënte droging plaats. De oplosmiddelen worden geëxtraheerd en in een vloeistoffilter afgescheiden.

Reiniging

De kanteloptie maakt het bovendien mogelijk om het roerwerk en het mengvat snel en eenvoudig te reinigen. Desgewenst kan worden voorzien in een CIP-systeem (Clean In Place) en weegsysteem. De IKA conische vauümdrogers zijn beschikbaar in negen maten, variërend van 10 tot 4000 liter productvolume.

Zie ook Met IKA dispergeren in batchprocessen

Bedrijfsgegevens IKA Process Nederland

IKA kantelbare en verwarmbare conische vacuümdroger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.