Ga naar hoofdinhoud

Luchtdroger voor silo-opleggers

Luchtdroger voor silo-opleggers

Logistieke dienstverlener Van den Bosch heeft in samenwerking met Ants Technology & Consulting een luchtdroger ontwikkeld om condensvorming in silo-opleggers tegen te gaan. De verbeterde luchtkwaliteit gaat de groei van bacteriën tegen en voorkomt dat het te verladen product (zoals melkpoeder of bloem) kan gaan klonteren.

De installatie, voorzien van een actief koolfilter, zuigt buitenlucht aan en blaast deze vervolgens de rijdende oplegger in. Hierbij wordt de mogelijk vochtige lucht in de oplegger verdreven. De eerste oplegger is inmiddels uitgerust met de luchtdroger en wordt getest. De oplegger is voorzien van sensoren en een datalogger voor de meting van de vochtgehalten van de in- en uitgaande lucht. Bij een stilstaande oplegger kan de luchtdroger in werking worden gezet door hem aan te sluiten op stroom.

Aansluiting van de luchtleiding van de luchtdroger op de oplegger van Van den Bosch
Aansluiting van de luchtleiding op de oplegger

Bredere toepassing

“Met deze luchtdroger verhogen we de standaard in de markt”, aldus Barry Gruijters, operations director Division Dry Bulk bij Van den Bosch. “Dit soort systemen wordt nu alleen gebruikt voor het dedicated transport van bloem. Ons ontwerp heeft een veel bredere toepassing en concentreert zich niet alleen op drogen, maar ook op de luchtkwaliteit.”

Luchtdroger voor silo-oplegger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.