Ga naar hoofdinhoud

Hosokawa Drymeister Flash Droger (video)

Drymeister continu flash droger

De Drymeister (DMR-H) continu flash droger van Hosokawa Micron combineert drogen, de-agglomereren/malen en classificeren in één apparaat. De gepatenteerde, multifunctionele machine verwerkt het toegevoerde materiaal binnen enkele seconden, zodat ook warmtegevoelige producten veilig op een hoge temperatuur zijn te drogen.

Het vochtgehalte van het te verwerken product varieert van enkele procenten (in filterkoeken en pasteuze producten) tot meer dan 80 procent (in slurries en suspensies). Het natte materiaal wordt via een schroefsysteem in de maal- en droogkamer van Drymeister gebracht. Een maalrotor onderin het apparaat verkleint het materiaal, zodat het oppervlak ervan sterk vergroot. De gefluïdiseerde deeltjes worden gedispergeerd in een hete gas- of luchtstroom (tot 650°C). Hierbij verdampt direct alle water of oplosmiddel.

Classificatie

De droge, fijne deeltjes worden vanuit het wervelbed meegevoerd in de gasstroom en passeren een ziftwiel bovenin het apparaat. Het toerental van het ziftwiel bepaalt de fijnheid van het te produceren poeder. Te grote deeltjes slagen er niet in om het ziftwiel te passeren en vallen terug in de maalkamer om verder te worden verkleind. De meegevoerde fijne deeltjes worden buiten het apparaat met bijvoorbeeld een cycloon van de gasstroom afgescheiden en opgevangen. Een ventilator houdt het systeem in onderdruk.

Eigenschappen

De eigenschappen en fijnheid van het geproduceerde poeder kunnen worden geregeld met onder meer het toerental van het ziftwiel, het materiaaldebiet en het volume en de temperatuur van de gasstroom. Dankzij het wervelbed en de snelle droging wordt voorkomen dat materiaal aan de binnenwand van de droogkamer aanhecht. De Drymeister (DMR-H) continu flash droger heeft ten opzichte van vergelijkbare conventionele droogapparatuur 75 procent minder ruimte nodig. Per kilogram verdampt water verbruikt de machine 30-40 procent minder energie.

Meer over Hosokawa Micron

Het hart van de Drymeister continu flash droger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.