Ga naar hoofdinhoud

SiccaDania levert grootste sproeidroger-kamer ooit

Sproeidroogkamer op transport

SiccaDania Group heeft recentelijk in Europa haar grootste sproeidroger-kamer ooit geleverd. De 17 meter lange installatie bestaat uit een cilindrisch deel met een diameter van 14 meter en een conus, beide met een gewicht van 22 ton.

De sproeidroger-kamer is vervaardigd door ACO SiccaDania in Polen. De beide delen zijn op een dieplader naar de zuivelfabriek getransporteerd en daar met twee kranen in het gebouw gehesen. Hierbij is eerst de conus geïnstalleerd, waarna het cilindrische deel op de conus is gemonteerd. De sproeidroger wordt ingezet voor de productie van wei-eiwitten.

Acquisitie

SiccaDania Group heeft met de recente acquisitie van Van Tongeren Kennemer (VTK) haar marktpositie in de wereldwijde zetmeel- en eiwitindustrie nog verder versterkt. Zo zijn aan de portefeuille van het bedrijf schroeftransporteurs en luchtventilatoren toegevoegd, alsmede een geavanceerde glutendroger. Het portfolio is daarmee zodanig uitgebreid dat ook de voedingsmiddelenindustrie in brede zin kan worden bediend.

Turn key-oplossingen

Vandaag de dag levert SiccaDania Group systemen voor vloeistofverwerking, poederbehandeling, verpakken en automatiseren. Het gaat daarbij om stand-alone machines, maar ook om turn-key fabrieksoplossingen. Hierbij dekt het bedrijf de volledige waardeketen; van ontwerp, productie en installatie tot aan inbedrijfstelling, service en aftermarket.

Installatie van de conus van de sproeidroogkamer van SiccaDania

Zie ook SiccaDania neemt VTK over

Bedrijfsgegevens SiccaDania NL

Zie ook Sproeidrogers en fluid bed drogers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.