Ga naar hoofdinhoud

SiccaDania voor plantaardige eiwit-extractieprocessen

Eiwitrijk erwtenbloem uit spliterwten

SiccaDania helpt voedselproducenten met de ontwikkeling van processen voor de extractie van plantaardige eiwitten uit grondstoffen zoals fababonen, quinoa en diverse erwtensoorten. Hiertoe kunnen ook de test-faciliteiten worden ingezet van SiccaDania’s Innovation Center in Denemarken.

De mondiale vraag naar voedsel groeit jaarlijks exponentieel en daarmee neemt de zorg toe over de impact van de intensieve landbouw en vleesindustrie op milieu en klimaat. Wereldwijd ontstaat het bewustzijn dat meer moet worden ingezet op de productie van plantaardige eiwitten; daarvoor zijn minder grondstoffen, energie en land nodig. Consumenten kiezen bovendien steeds meer voor gezond voedsel, in het besef dat ze beter af zijn met plantaardige dan dierlijke eiwitten. De snel in populariteit toenemende vleesvervangers doen dan ook de vraag naar plantaardige grondstoffen en eiwitten toenemen.

‘Groene eiwit’-verwerking

SiccaDania speelt in op de opkomst van plantaardige eiwitten door haar kennis en ervaring op het gebied van ‘groene eiwit’-verwerking ter beschikking te stellen aan producenten van voedselingrediënten. SiccaDania-experts kunnen eiwit-extractieprocessen ontwerpen die aansluiten bij de specifieke wensen van klanten. Tevens kunnen klanten (deel)processen testen in SiccaDania’s Innovation Center in Kopenhagen, Denemarken. Deze ultramoderne faciliteit beschikt over apparatuur voor kleinschalige producties, op basis waarvan kan worden opgeschaald naar industriële capaciteiten.

Zie ook: SiccaDania sproeidroger voor geitenmelk

Bedrijfsvermelding SiccaDania

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.