Ga naar hoofdinhoud

Vochtmeting in kunststoffen met Inventech

Vochtmeting tot 100 ppm

De specificaties voor vocht in kunststoffen zoals polyethyleen en polypropyleen zijn vaak zeer laag (< 250 ppm). Voor een nauwkeurige vochtmeting adviseert Inventech gebruik te maken van de microgolftechniek van TEWS Elektronik.

Met de microgolftechniek worden betere resultaten geboekt dan met de of-line halogeen drogestofmeter. Die werkt namelijk volgens het ‘loss on drying’-principe en is te weinig gevoelig voor de meting van zeer lage vochtgehaltes. De Karl Fischer methode is wel gevoelig genoeg, maar er kleven veel voorwaarden aan. Beide methoden zijn bovendien tijdrovend. Bij in-line vochtmeting biedt de nabij-infrarood spectrometrie weliswaar een snel resultaat, maar deze methode is eveneens te weinig gevoelig voor de lage vochtgehalten in kunststoffen.

100 ppm

Met de microgolftechniek van TEWS kan men vocht meten tot 100 ppm. De sensor meet het vocht zowel aan de oppervlakte als in de kern van het product. Verandering van kleur, dichtheid en massa van het product hebben geen invloed op de meting, waardoor het resultaat betrouwbaar en nauwkeurig is. TEWS biedt hiervoor draagbare instrumenten, laboratorium analysers en een in-line (bypass) oplossing. De in-line vocht- en dichtheidsmetingen van TEWS maken het mogelijk om droogprocessen te automatiseren.

Bedrijfsgegevens Inventech Benelux BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.