Ga naar hoofdinhoud

Volgeboekte NWGD-excursie Vreugdenhil

Volgeboekte excursie

De NWGD-excursie op 20 februari 2020 naar zuivelproducent Vreugdenhil in Gorinchem was met 20 deelnemers geheel volgeboekt.

Vreugdenhil verwerkt per jaar in volcontinubedrijf 1 miljoen ton verse koemelk tot een scala van hoogwaardige poeders die wereldwijd worden afgezet. Hiertoe beschikt het bedrijf in Gorinchem over verdampers, sproeitorens en drooginstallaties. Locatie-directeur Erik Petter gaf een inspirerende uitleg over het proces ‘van gras tot glas’ en de bijzondere kenmerken van de vestiging. Het is de enige zuivelfabriek ter wereld waar het poeder na productie ook ter plekke wordt verpakt en direct verscheept. Zo beschikt Vreugdenhil in Gorinchem over 4 bliklijnen en 2 sachetlijnen waarmee jaarlijks meer dan 50 miljoen consumenten-verpakkingen worden geproduceerd. Voorts zijn er 4 B2B-verpakkingslijnen waar de poeders worden afgezakt in 25 kg zakken en bigbags.

Presentaties

De droogspecialisten volgden met belangstelling een presentatie van Sanne Moejes (process engineer energy Royal Cosun) over de duurzaamheidsketen van productieprocessen. Overigens steekt Vreugdenhil veel energie in het reduceren van de energieconsumptie van het bedrijf.
Spray-drying technoloog Sydney Holland wist de technici onder de deelnemers zeer te boeien met de procestechnologische aspecten van met name het sproeidroogproces. De bijeenkomst werd besloten met een dankwoord van NWGD-secretaris David Hollestelle.

Erik Petter, locatiedirecteur Vreugdenhil Gorinchem
Sanne Moejes, process engineer energy Royal Cosun
Sidney Holland, spray-drying technoloog Vreugdenhil
NWGD-secretaris David Hollestelle spreekt de deelnemers toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.