The assembly of a lithium hydroxide and a sodium sulfate dryer, intended for the battery industry

Duurzame Droogenergie Dag

Dinsdag 13 juni 2023, Orpheus Theater in Apeldoorn

Een evenement van BULK en Vereniging Nederlandse Werkgroep Drogen (NWGD)

Industriële droogprocessen zijn zeer energie-intensief. De kostprijs van producten die zijn vervaardigd met behulp van bijvoorbeeld een sproeidroger, wervelbeddroger of banddroger, wordt grotendeels bepaald door de aardgas- of elektriciteitstarieven. Daarnaast vraagt de maatschappij steeds meer om duurzame processen. Er is dan ook veel aan gelegen om producten zo energiezuinig mogelijk te drogen.

Het blijkt mogelijk om met bestaande technologie substantiële energiebesparingen te behalen. Zo zijn recentelijk opmerkelijke resultaten geboekt met de integratie van warmtepompen in industriële drooginstallaties. Maar ook de terugwinning van warmte uit droogprocessen kan veel opleveren. Het is daarbij essentieel om de interactie tussen product, warmte en lucht te kennen. Specialisten uit de procesindustrie en energie-consultancy geven praktijkvoorbeelden van gerealiseerde projecten.

Locatie en datum DDD-dag

Locatie: Orpheus Apeldoorn
Datum: 13 juni 2023
Tijd: 09:00 – 16:30 uur
Adres: Churchillplein 1 7314 BZ Apeldoorn

Bij het ticket inbegrepen

Je bent vanaf 9:00 uur van harte welkom bij Theater Orpheus. Hier nemen de sprekers je graag mee in hun ervaringen uit de praktijk met duurzaam drogen. Gedurende de dag kun je gebruik maken van onbeperkt koffie, thee, water en fris. Daarnaast vindt er een uitgebreide lunch plaats en zijn er diverse tussendoortjes inbegrepen. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Parkeren is tevens inbegrepen. 

Informatie programma, tickets en sprekers

Contact

Heb je een vraag over de Duurzame Droogenergie Dag? Stuur dan een mail naar marketingindustrie@eisma.nl of bel 088-2944900.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: