De eerste, succesvolle Van Beek Academy
op 2 juli 2019 over de Atex-regelgeving, is
woensdagmiddag 27 november 2019 op-
gevolgd met een tweede editie, en wel
over hygiënisch ontwerpen. Tijdens deze
bijeenkomst bij Van Beek in Drunen is
ingegaan op het hygiënisch ontwerp en
de afwerkingsniveaus van schroe rans-
portsystemen. Na een uitstekend verzorg-
de lunch en een welkomstwoord door
Van Beek-directeur Perry Verberne werd
de vloer gegeven aan Leon van de Donk
De tweede editie van Van Beek Academy – op 27 november 2019 in Drunen – stond
in het teken van het hygiënisch ontwerp en de afwerkingniveaus van schroe rans-
porteurs. Aan de orde kwamen voedselveiligheid, poederlakken, het Sublimotion-
proces en metal nishing.
24 februari 2020 Tekst: Jos Verleg
Van Beek Academy: it’s all
about the fi nishing touch
Afb. 1 Perry Verberne verwelkomt deelnemers Van Beek Academy
BULK / Artikel1 / Machinebouw
(HDN). Hij verzorgde de a rap van de Van
Beek Academy met een presentatie over
de betekenis van een hygiënisch ontwerp
voor voedselveiligheid.
Voedselveilig, hygiënisch ontwerp
De missie van Leon van de Donk, als voor-
zitter van het platform HDN, is duidelijk-
heid te verscha en in het labyrint van Euro-
pese normen en richtlijnen met betrekking
tot het ontwerp en de bouw van machines
en procesinstallaties. Met als doelstelling
de voedselveiligheid in de samenleving te
waarborgen. “HDN is een ona ankelijk ke-
tenplatform en een kennisinstituut dat in-
vloed uitoefent op normen en richtlijnen”,
vatte Van de Donk samen. Het platform telt
71 deelnemers, waaronder machinebou-
wers (36), engineeringbureaus (12) en voe-
dingsmiddelenproducenten (8). HDN staat
voor een methodiek die borgt dat een (pro-
ces)installatie vanaf het theoretisch ont-
werp tot de ingebruikname aantoonbaar
voldoet aan EU regelgeving in het kader van
voedselveiligheid (ISO 22000). HDN biedt
zelf geen norm, maar voorziet in informatie
voor de machinerichtlijn, EN1672-1/2 (veilig-
heid en hygiëne), EC1935/2004 (materiaal),
GMP/GHP, ISO 9001 kwaliteitsborging en
HACCP rapportage.
24-25_vanbeek.indd 24 03-02-20 14:26