Op 13 en 14 april organiseren Mikrocen-
trum en Vakblad EVMI (Alea Publishers)
in de Brabanthallen Den Bosch de vak-
beurs Food Technology 2022. De expo-
santen op dit kennis- en netwerkeve-
nement zijn bedrijven die technologie
ontwikkelen om de voedingsindustrie
efficiënter of duurzamer te maken.
Hoe zien de voedselsystemen van de toe-
komst eruit? Welke rol speelt technologie
hierin? Kan kunstmatige intelligentie pro-
cessen optimaliseren? Is productie op basis
van real time data aan te sturen? Hoe kan
men het onderhoud van machines en in-
stallaties voorspellen en stilstand tot een
minimum reduceren? Welke alternatieve
voedselbronnen kunnen worden benut en
op welke wijze? Hoe staat het met kwa-
liteitsmanagement? En hoe maken we de
oorsprong van voedsel inzichtelijk voor de
consument?
Uitdagingen
De wereld staat voor de opgave om in 2050
ruim 9 miljard mensen van voedsel te voor-
zien. Om dit te bereiken is het van cruciaal
belang dat de voedingsindustrie efficiën-
• Prof. dr. Jaap Seidell (hoogleraar Vrije Uni-
versiteit); ‘Tijd voor een voedseltransitie
in de voedingsindustrie’
Op het programma van Food Technology
staan voorts diverse seminars van kennis-
partners zoals het Nederlands Verpakkings-
centrum, het Kennisplatform Labmanagers
en het Hygienic Design Network. Ook vindt
een hackaton plaats onder het motto ‘Rede-
sign your food business’
Exposanten
Food Technology telt ruim 100 exposanten,
waaronder Endress + Hauser Nederland,
Evodos, Jansen Techniek Putten, MEAM,
Munters Vochtbeheersing, Turck en VEGA,
die ook in de stortgoed verwerkende indus-
trie actief zijn.
Inlichtingen: www.food-technology.nl
Food Technology gericht op
toekomst voedingsindustrie
46 maart 2022 BULK / Artikel Tekst: Jos Verleg2 / Preview
ter, duurzamer of zelfs geheel anders gaat
produceren. Of het nu gaat om CO2-uit-
stoot, voedselveiligheid, ketentransparan-
tie, gezonde voeding of clean label, er zijn
dringend oplossingen nodig. Zeker ook op
technologisch vlak. Hiertoe brengt Food
Technology de partijen samen die antwoor-
den kunnen bieden op de vele uitdagingen
waarvoor de sector staat. Enkele thema’s
die daarbij aan de orde komen:
• Fabriek van de toekomst
• Duurzame en transparante keten
• Food innovatie
• Veilig voedsel
• Food lab
Food meets hightech
Het evenement wordt ondersteund met een
tweedaags congres ‘Food meets hightech’
met ruim 45 lezingen waarin gerenommeer-
de sprekers de diverse aspecten van de
voedselproductie belichten. Beide congres-
dagen worden geopend met een keynote-le-
zing van respectievelijk:
• Prof. dr. Remko Boom (hoogleraar Wage-
ningen University); ‘Gentle Food Proces-
sing: Better sustainability can also mean
better products’
46_foodtechnology.indd 46 14-03-2022 11:51