Ga naar hoofdinhoud

Bedrijfswagen beperkt casco verzekeren: wanneer en wat is de dekking?

Bedrijfswagen beperkt casco verzekeren, wanneer en wat is de dekking?

Als je een bedrijfswagen koopt voor je onderneming, ontkom je er niet aan om hiervoor een autoverzekering af te sluiten. Je moet immers minimaal verzekerd zijn voor wettelijke aansprakelijkheid, zodat schade die jij met je bedrijfswagen bij een ander veroorzaakt in ieder geval vergoed kan worden. Maar daarmee ben je voor heel veel schades ook weer níet gedekt. We vertellen waarom je kunt overwegen je bedrijfswagen beperkt casco te verzekeren: wat houdt het in en wanneer is het een verstandige keuze om je bedrijfswagen te voorzien van beperkt casco autoverzekering?

Beperkt casco dekking

Beperkt casco is een nuttige aanvulling op de verplichte WA-verzekering voor de auto, waarvoor je dan uiteraard ook meer maandelijkse premie betaalt. Ook bepaalde schades aan je eigen wagen vallen onder deze dekking. Deze maken het interessant om extra dekking te overwegen, omdat je immers niet bij alles wat er met je auto gebeurt zonder aanwijsbare tegenpartij de pineut wilt zijn. Met beperkt casco is je bedrijfswagen verzekerd voor schade als gevolg door brand, explosie of noodweer. Ook schade door diefstal valt onder de dekking, evenals ruitschade als schade door aanrijding met een dier. Kortom: veelal de schades waar je zelf relatief weinig aan kunt doen, maar waarvan het wél heel prettig is als je ervoor verzekerd bent.

Vergelijking met volledig casco (allrisk)

In vergelijking met volledige casco (allrisk) zijn er een aantal zaken niet gedekt met een beperkt casco autoverzekering voor je bedrijfswagen die je bij allrisk wél krijgt. De schade aan je eigen wagen bij een aanrijding waar jij schuld aan hebt valt bij beperkt casco niet onder de dekking. Ook schade die je zelf oploopt aan je bedrijfswagen door een eenzijdig ongeluk wordt niet vergoed. Dat geldt ook voor schade die je oploopt als gevolg van vandalisme. Maar let op: bij alle type autoverzekeringen geldt dat er bij onverantwoordelijk gedrag, inclusief verantwoordelijkheid van een bestuurder zonder rijbewijs, sowieso mogelijk geen schadevergoeding wordt uitgekeerd.

Dagwaarde

Uiteraard klinkt volledig casco in eerste instantie interessanter dan beperkt casco, maar er zijn redenen om toch de keuze te maken voor een beperkt casco verzekering. Ten eerste zijn dat de hogere kosten van een volledig casco autoverzekering die je op maandelijkse basis hebt. Daarnaast is het verstandig om de dagwaarde van de auto te laten meewegen. Gaat het om een wagen die al wat ouder is? Dan is de dagwaarde van auto in kwestie niet zo hoog meer. Dat betekent dat de maximale vergoeding voor schade aan je bedrijfswagen lager uitvalt, want meer dan de auto waard is wordt er nooit vergoed. Het loont dan ook niet echt om de hoge maandelijkse kosten voor een allrisk autoverzekering te betalen. Heroverweeg daarom ook de verzekering van bedrijfswagens die je al een tijdje hebt, allrisk verzekerd zijn, maar inmiddels niet meer zo veel waard zijn. Heb je echter een bedrijfswagen te verzekeren die wél een hoge dagwaarde heeft? Dan is een volledig casco autoverzekering zeker aan te raden!

Check dus de dagwaardes van je bedrijfswagens. Wat voor waarde vertegenwoordigen ze nog? Laat het meespelen in of je kiest voor beperkt casco of volledig casco. Hoewel de kans klein is dat je echt een hele oude bedrijfswagen gebruikt, kun je ook nog overwegen om bij een zeer lage dagwaarde enkel WA te verzekeren met de kanttekening dat je dan ook bij diefstal niet op een vergoeding hoeft te rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.