Ga naar hoofdinhoud

Delaere big bag transfer- en desinfectielijn

Overzicht van de complete Delaere installatie

Delaere Engineering heeft aan een Frans bedrijf in de voedingsindustrie twee big bag transfer- en desinfectielijnen geleverd. De installaties zetten big bags die op houten pallets worden aangevoerd over op kunststof pallets, waarbij de big bags bovendien worden gedesinfecteerd met UV-licht.

Delaere Engineering uit Deerlijk (België) is specialist in het ontwerp en de bouw van complete proces- en big bag verpakkingslijnen voor de stortgoed verwerkende industrie. Sales manager Dries Cruycke is trots op een van de laatste wapenfeiten van het inventieve bedrijf: “Voor een toonaangevende, Franse producent in de voedingsindustrie hebben we een volstrekt uniek project gerealiseerd. Het betreft de levering van twee big bag overslag- en UV desinfectielijnen die de voedselveiligheid bij de opdrachtgever substantieel verbeteren. De installaties doden op de big bag minimaal 90% van de bacteriën Escherichia Coli en Cronobacter Sakazakii. Ook worden de big bags overgezet van een houten op een kunststof pallet omdat kunststof veel minder contaminerend is. Houten pallets zijn daarom niet toegelaten in de high care zone van onze klant.”

Drie stations

De big bag transfer- en desinfectielijn van Deleare omvat drie direct achter elkaar gelegen stations met snel sluitende roldeuren. Deze scheiden de medium care van de high care zone in de fabriek. In het eerste station wordt de big bag van de houten pallet opgehesen. Het tweede station is voor de desinfectie van de hangende big bag met behulp van ultraviolet licht (UV-licht) en op het derde station wordt de big bag geplaatst op de kunststof pallet. Een traversewagen op een railsysteem boven de drie stations zorgt voor het transport van de big bag.

Lees het hele artikel

Zie ook: Delaere octabin-opzetrobot voor chemiereus

Bedrijfsvermelding Delaere bvba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.