Ga naar hoofdinhoud

BOGE compressoren voor Frisia Zout

BOGE compressoren voor Frisia Zout

Frisia Zout in Harlingen maakt sinds begin dit jaar gebruik van BOGE compressoren voor het pneumatische transport van zout.

Het zout wordt op een diepte van circa drie kilometer gewonnen en via leidingen naar een pekelbasin vervoerd. Vervolgens zet men de pekel via een zuiverings- en verdampingsproces om in diverse soorten zout. Voor het transport ervan werd voorheen gebruik gemaakt van een aantal compressoren op verschillende locaties. Vorig jaar werd besloten om te gaan werken met één persluchtsysteem en één compressorfabrikant; BOGE.

Drie compressoren

De BOGE persluchtinstallatie bestaat uit drie schroefcompressoren en drie adsorptiedrogers. Ook is voorzien in twee actiefkoolstof kolommen, een olie/water-afscheider, een buffervat en een aantal extra filters om vocht en olie uit de perslucht te verwijderen. Frisia Zout vangt de fluctuaties van de luchtverbruikers op met een 90 kW BOGE S-4 schroefcompressor met frequentieregeling en twee conventionele 110 kW BOGE S-4 schroefcompressoren. Hiermee is een bereik mogelijk tussen 2,87 m3/min en 57,76 m3/min en is er voor gezorgd dat het bedrijf back-up heeft.

Warmte

De BOGE compressoren staan opgesteld op de eerste verdieping van een acculaadstation van Frisia Zout. In deze ruimte wordt de buitenlucht via inlaatroosters en filters aangezogen. Een deel van de door de compressoren opgewekte warmte wordt gebruikt om de ruimte op temperatuur te houden. Dit gebeurt aan de hand van een zomer- en winterklep in combinatie met een thermostaat.

BOGE perslucht-filters Frisia Zout voor luchtkwaliteit ISO 8573-12010
BOGE perslucht-filters

Zie ook BOGE stikstofgenerator voor centrale

Bedrijfsgegevens BOGE Kompressoren BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.