Ga naar hoofdinhoud

Flexicon mobiel sanitair IBC losstation

Neergeklapt IBC-losstation van Flexicon

Een mobiel, sanitair IBC-losstation van Flexicon doseert contaminatiegevoelige stortgoederen stofvrij in procesinstallaties.

Het samenstel van uitloop, flexibele schroef en inlooptrechter kan als één geheel worden neergeklapt om deuren en ruimten met lage stahoogtes te passeren. De mobiele installatie is dan niet hoger dan de besturingskast. In opgerichte toestand kan met behulp van een heftruck een frame met daarin een Intermediate Bulk Container (IBC) op de inlooptrechter worden geplaatst. De vier poten van het frame komen daarbij te rusten in de bekers van het losstation. Het IBC-losstation kan een breed scala van vrijstromende en cohesieve storgoederen verwerken, variërend van pellets tot submicron-poeders.

Flexicon IBC-losstation

Flexibele schroeftransporteur

Het enige bewegende onderdeel waarmee het product in contact komt, is de flexibele schroeftransporteur. Deze wordt aangedreven door een elektromotor die voorbij het lospunt is geplaatst, zodat product niet in contact komt met de afdichtingen. De ‘plug & play’ installatie is naar een reinigingsstation te rollen waar de transportbuis kan worden gespoeld. De schroefspiraal is desgewenst volledig uit te nemen. Het mobiele, sanitaire IBC-losstation is leverbaar in diverse uitvoeringen en afwerkingsniveaus. Flexicon wordt in Nederland vertegenwoordigd door MATEC massagoed techniek.

Zie ook Big bag legen met Flexicon massage-platen

Bedrijfsgegevens Flexicon (Europe) Ltd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.