Ga naar hoofdinhoud

Gericke dichte fase pneumatisch transport

Zendvaten van een pneumatische transport

Het dichte fase pneumatisch transport van Gericke is bij uitstek geschikt voor het hygiënische en productvriendelijke transport van grote volumes stortgoed. Extra voordelen zijn dat dat bij dit type transport geen ontmenging optreedt en dat het systeem compleet kan worden geledigd.

Voor het dichte fase transport wordt gebruik gemaakt van zendvaten. Deze brengen het product in het leidingwerk en controleren nauwkeurig het drukverschil. Dit is van belang om de energiekosten van het transport zo klein mogelijk te houden. De volledig automatische besturing vermindert de belasting van de operator en minimaliseert het risico van fouten.
In tegenstelling tot systemen met een invoersysteem dat is gebaseerd op draaisluizen, treedt geen leklucht op. Dit maakt het mogelijk om een transportdruk van 1 tot 6 barg te realiseren. De hoge beladingsgraad en relatief lage transportsnelheid beperken productbreuk én leidingslijtage. Met een dichte fase systeem kunnen stortgoederen worden getransporteerd over korte trajecten maar ook over afstanden tot enkele honderden meters.

Testcentra

De testcentra van Gericke maken het mogelijk om toepassingen te testen onder allerlei transportcondities; dichte en dunne fase, en zowel blaas- als zuigtransporten. De groepsmaatschappijen van Gericke hebben meer dan 300 ervaren professionals in dienst en zijn gevestigd in Zwitserland, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk, de VS, Brazilië, Singapore, Indonesië, Maleisië, Thailand en China.

Meer over Gericke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.