Ga naar hoofdinhoud

Houd bulktransport over water in goede conditie

Door de strengere wetgeving omtrent CO2-uitstoot en de hoge brandstofprijzen wint bulktransport over water steeds meer terrein. Logisch, want het brandstofverbruik van een binnenvaartschip is volgens wetenschappelijk onderzoek drie maal zo efficiënt als dat van wegtransport. Meer belasting betekent echter wel dat de draaiende onderdelen het zwaarder te verduren krijgen en regelmatig onderhoud en revisie noodzakelijk zijn.

Geregeld onderhoud en reparatie van de motordelen en aandrijving zorgt niet alleen voor een zwaardere fysieke belasting. Het betekent ook een verzwaring van uw portemonnee als u hiervoor nieuwe draaibanken moet aanschaffen met uitzonderlijke specificaties. Mach4Metal biedt uitkomst met tweedehands verticale draaibanken of horizontale schuifbed draaibanken die uitstekend in staat zijn om grotere werkstukken zoals propellers en diverse soorten scheepsschroeven te verspanen.

De aanbieder van tweedehands metaalbewerkingsmachines in het Gelderse Babberich heeft wat dat betreft ‘zware jongens’ in huis. Neem bijvoorbeeld de SKODA SR 3 220 CNC met een draailengte van maar liefst 14500 mm en een diameter van de losse kop van 560 mm, uitgevoerd in een 4-bed variant. Met haar toerenrange van 0 – 180 Rpm en 6000 mm/min. voeding op de x- en z-as en kan deze krachtpatser ‘heavy-duty’ werkzaamheden uitvoeren. Uiteraard zijn er ook voldoende CNC-gestuurde en mechanisch aangedreven center en schuifbeddraaibanken voor de kleinere diameters verkrijgbaar.

Groeiend bulktransport over water

Mach4Metal merkt dat steeds meer bedrijven kiezen voor bulktransport over water. Met name in de binnenvaart is die tendens zichtbaar. Het diverse en uitgebreide aanbod van horizontale en verticale draaibanken voor de zware draaiende delen maken het makkelijker om de verspaning relatief snel en soepel uit te voeren. Door het gebrek aan personeel op het gebied van ‘draaien’ neemt de machine meer taken over. Mach4Metal heeft voldoende expertise in huis om voor de klant de meest geschikte draaibank te selecteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.