Ga naar hoofdinhoud

Matexpo Innovation Award 📹

Solomon scheepsbelader

Tijdens de vakbeurs Matexpo in Kortrijk (België) wordt een Innovation Award uitgereikt. Deprez Construct is met Verhelst Machines en Tuboma voor deze Award genomineerd vanwege zijn Solomon mobiele overslagmachine.

De Solomon scheepsbelader is geschikt voor zowel vrijstromende als kleverige bulkgoederen. De machine beschikt over een invultrechter die de goederenstroom centraal stort op een roterende, telescopische opvoerband. De capaciteit bedraagt 500 ton/uur. De rupsmobiele Solomon met hybride aandrijving is ook op onverharde werven inzetbaar.

Positiesturing

Verhelst Machines is genomineerd als verdeler van de Wolffkran HiSPS positiesturing van de kraanhaak aan een torenkraan. De gepatenteerde Wolffkran HiSPS (High-Speed-Positioning-System), geïntroduceerd tijdens de Bauma 2022, verhindert dat een last aan de haak begint te slingeren. Bij het hijsen van de last zal de haak zich positioneren boven de last om zijdelingse bewegingen te voorkomen.

Hoogwerker

Tuboma is voor de Innovation Award genomineerd vanwege zijn Hyrax accu-aangedreven hoogwerker. De machine op rupsen kan zichzelf nivelleren en is met een BE-rijbewijs transporteerbaar op een aanhanger (< 3,5 ton).

Meer awards

Matexpo in Kortrijk Xpo, dat de veertigste editie beleeft, richt zich op bouwmaterieel voor onder andere de industrie, wegenbouw, recycling en goederenbehandeling. Naast de Innovation Award worden nog twee prijzen uitgereikt: de Green Award en de Safety Award.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.