Ga naar hoofdinhoud

N.M. Heilig vervangt scheepsbelader

De scheepslader van NM Heilig overbrugt de straat

N.M. Heilig heeft, in opdracht van kunstmestfabrikant Rosier Nederland in Sas van Gent, een nieuwe scheepsbelader gerealiseerd. Het uitdagende project kaderde in de renovatie van de Westkade in Sas van Gent, onder auspiciën van Walhout Maritime en Walhout Civil BV uit Ridderkerk.

Walhout heeft vorig jaar de laatste hand gelegd aan de reconstructie van de ruim 100 jaar oude en ruim 200 meter lange kade van Rosier in Sas van Gent. Hier maakt Rosier al 140 jaar hoogwaardige meststoffen. Het bedrijf, dat actief is in 120 landen, draagt zo actief en wereldwijd bij aan een duurzame en efficiënte voedselproductie.

Renovatie

Voor de overslag van de kunstmest heeft Rosier een betrouwbare kade nodig. De renovatie van de bestaande kade was dan ook hoog nodig. De houten funderingspalen van de kade waren doorgerot, er was sprake van verzakkingen en er dreigde instortingsgevaar. De werkzaamheden voor de reconstructie namen zo’n tien maanden in beslag, waarbij de kade was afgesloten voor alle verkeer.

Tijdelijke afmeervoorziening

Dankzij de integrale aanpak van Walhout kon Rosier haar kunstmest blijven overslaan, dwars over de afgesloten weg heen. Hierbij werd voorzien in een tijdelijke afmeervoorziening voor schepen, waardoor de verouderde scheepsbelader in bedrijf kon blijven. Intussen ontwikkelde N.M. Heilig BV, onderdeel van Heilig Group, in opdracht van Rosier een nieuwe scheepsbelader met het oog op de inzet ervan op de gerenoveerde kade.

Meer over de nieuwe scheepsbelader

Zie ook: Heilig conische menger voor Fromatech

Bedrijfsvermelding NM Heilig BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.