Ga naar hoofdinhoud

Nijhof-Wassink stapt over op schroefcompressoren

Wagenpark Nijhof-Wassink

Nijhof-Wassink installeerde op vier van haar trekkers schroefcompressoren, als pilot voor de eventuele vervanging van de schottencompressoren. De test heeft geleid tot de overstap op Mouvex B200 schroefcompressoren met persluchtkoelers.

Jarenlang werd bij Nijhof-Wassink gewerkt met schottencompressoren. Die hebben echter als nadeel dat er minuscule slijtagedeeltjes in lucht terecht kunnen komen, waardoor mogelijk een product-contaminatie optreedt. Joris Adelaar, bedrijfsleider bij Wiegel Transport Equipment/Bulk Solutions in Moerdijk: “Een schottencompressor functioneert in de regel het beste wanneer deze veel draaiuren maakt. Bij de voertuigen van Nijhof-Wassink is dat echter niet altijd mogelijk. De compressoren staan soms voor langere tijd stil, met als gevolg dat er dan een verhoogd risico ontstaat dat er een schotje breekt, waardoor alles stilvalt en er onderhoud nodig is.”

Contactloos

Van de vier B200 schroefcompressoren van Mouvex waren twee mét en twee zonder persluchtkoeler uitgevoerd. Schroefcompressoren werken volledig contactloos. De resultaten van de pilot pakten positief uit voor de Mouvex B200 schroefcompressoren. De installaties kenmerken zich door een compacte bouw, een laag eigengewicht en een hoge luchtopbrengst. Zeker in combinatie met een persluchtkoeler, blijft de compressortemperatuur laag, zo bleek uit de pilot.
Nijhof-Wassink is gespecialiseerd in bulktransport van droge en vloeibare bulkgoederen. Om de voertuigen zo efficiënt mogelijk te kunnen beladen investeert Nijhof-Wassink volop in lichtgewicht componenten, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid en betrouwbaarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.