Ga naar hoofdinhoud

Pneumatisch transport van lactose met Aeolus

Aeolus-transportsysteem

Dinnissen Process Technology heeft in samenwerking met zuivelfabrikant FrieslandCampina het Aeolus pneumatische transportsysteem voor lactose ontwikkeld.

Het Aeolus-transportsysteem voorkomt de aangroei van lactose-afzettingen in het leidingwerk, waardoor een veel minder frequente reiniging nodig is. Dit is met name van belang omdat reiniging vanwege de strenge hygiëne-eisen een tijdrovende en arbeidsintensieve klus is. Men dient het leidingwerk te demonteren en vervolgens de diverse componenten met heet water te reinigen. De buizen moeten volledig droog zijn voordat het systeem weer in elkaar mag worden gezet.

Minder reiniging

Het Aeolus-transportsysteem reduceert de reinigingstijd aanzienlijk en verhoogt daarmee de beschikbaarheid van het systeem. Bovendien verbetert het Aeolus-transportsysteem de productkwaliteit. Zonder afzettingen neemt immers de doorlaatdiameter in de buizen niet af, waardoor geen snelheidsverhoging optreedt en productdeeltjes minder beschadigen.

Slimme vormgeving

Het gepatenteerde Aeolus-transportsysteem concept betreft een slimme vormgeving en constructie van bochten, wisselkleppen en leidingwerk (zonder gebruik te maken van coatings). Hierdoor ontstaat tijdens het lactose-transport minder wrijving, turbulentie en slijtage en bijgevolg ook minder aangroei van het product in de bochten van het pneumatisch transportsysteem.

Meer over Dinnissen Process Technology

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.