Ga naar hoofdinhoud

Poeth-lijn voor food extrudaten

Poeth bigbag-losstation met Z-Band geleverd voor een voedingsmiddel-extrudaat

Poeth Solids Processing ontwierp en installeerde bij Driessen Food Extrusion een afvullijn voor extrudaten; in dit geval een product dat als basis dient voor bijvoorbeeld de krokante buitenkant van ovenkroketten.

Gravimetrische feeders voeren de grondstof voor het knapperige eindproduct in een extruder. Het extrudaat wordt gedroogd en vervolgens gebroken, waarna het kwetsbare, abrasieve product via een schudzeef in bigbags wordt verpakt. De afvullijn die Poeth Solids Processing hiervoor ontwierp bestaat uit een bigbag-losstation en een Easy Clean Z-Band die het product vanuit de bigbags naar een verpakkingsmachine transporteert. Gezien de beperkte bouwhoogte (tot net onder het dak) was de montage een kritische aangelegenheid.

Bigbag-losinstallatie

De hygiënisch uitgevoerde bigbag-losinstallatie biedt plaats aan twee bulkzakken die alternerend kunnen worden geleegd. Beide losposities zijn uitgerust met een trilbodem en een pneumatisch aandoksysteem. Hiermee is het mogelijk om de slurven van de bigbags op ergonomisch verantwoorde wijze volledig stofdicht aan te koppelen. De hijsjukken zijn voorzien van een speciale opvangbak om contaminatie als gevolg van stof of olie, wat mogelijk van een takel vrijkomt, uit te sluiten. Speciale, gepolijste kleppen doseren het kwetsbare extrudaat breukvrij op een Easy Clean Z-Band.

Easy Clean Z-Band

De Easy Clean Z-Band heeft een capaciteit van 20 m3/uur. De productvriendelijke transporteur voert het abrasieve extrudaat onder een hoek van circa 35 graden op naar de ontvangsthopper van de verpakkingsmachine. De minimale hoeveelheid stof van het retourpart wordt aan de onderzijde van de Z-Band opgevangen. Deze opvang is goed bereikbaar en kan met behulp van een accu-handzuiger eenvoudig worden geleegd. Het ergonomisch uitgevoerde bordes loopt deels onder het frame van de band door, waardoor de operator meer ruimte heeft voor het plaatsen van de voeten.

Lees het hele artikel in BULK 4, 2021

Zie ook: Poeth viert 100-jarig jubileum

Bedrijfsvermelding Poeth Solids Processing

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.