Ga naar hoofdinhoud

PreZero bodemas over Joest schudgoot

Joest schudgoot

Afvalenergiecentrale PreZero Energy Roosendaal gaat haar bodemas naar een opslagsysteem afvoeren over een 36 meter lange en 1,4 meter brede schudgoot van Joest.

De bodemas (ofwel slak) ontstaat als reststroom bij de verbranding van niet recycleerbare afvalstromen. De abrasieve en corrosieve bodemas is afkomstig van twee nat-ontslakkers met een totale uitvoer van 25 ton/uur. Het materiaal heeft dan een temperatuur van 90°C en bevat grove, zware delen.

Schudgoot

De overkapte schudgoot staat met meerdere modulaire massa-veer secties op een ondersteuningsconstructie. De installatie met slaglengteregeling heeft een relatief lichte aandrijving en kenmerkt zich door een minimale dynamische belasting van de omgeving. Aan het eind van de hardstalen trog bevindt zich een ‘Grizzly’-sectie voor de afscheiding van de grove delen. De schudgoot zal midden 2023 worden geleverd en in gebruik genomen. Ook is voorzien in een meerjarig onderhoudscontract. De Roosendaalse energieafvalcentrale en Joest starten hiermee een langdurige samenwerking.

Sorteerinstallatie

PreZero opende in december 2022 in Groningen een nieuwe sorteerinstallatie voor bouw- en sloopafval. Deze installatie beschikt onder meer over optische infrarood scheiders en non ferro scheiders en kan per jaar 160.000 ton gemengd bouw- en sloopafval verwerken.

Zie ook Jöst trilgoten voor dosering waterstenen

Bedrijfsgegevens Joest Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.