Ga naar hoofdinhoud

Rossi iFit series markt-conform maar sterker

Motorreductoren in een extrusielijn

Begin dit jaar heeft de Italiaanse aandrijfspecialist Rossi de iFit series geïntroduceerd. Deze innovatieve motorreductoren zijn één op één uitwisselbaar ten opzichte van de marktstandaarden in maatvoering, maar zijn een stuk sterker. De eerste applicaties in de industrie zijn overtuigend.

Rossi heeft de introductie van de iFit serie ondersteund met een investering van 30 miljoen euro in productiefaciliteiten om de nieuwe motorreductoren ook internationaal te kunnen aanbieden. De innovatieve, in-line iFit motorreductoren van Rossi zijn één op één uitwisselbaar met die van andere bekende merken. Zowel de maatvoering als de voet- en flensmontage voldoen aan de internationale marktstandaard.
“Daarmee zijn we verzekerd van een brede afzetmarkt”, zegt Jorian Bos van Rossi Benelux. “De iFit-serie is ‘plug & play’ in te zetten, zonder de kosten van het herontwerp van een installatie. Interessante markten zijn voor ons onder meer de intralogistiek, op- en overslagsector, afvalverwerking, recycling, mineralenindustrie, verpakkingssector en voedingsindustrie.”

Betere prestaties

“Dat we ons aandeel in die afzetmarkten ook zeker gaan vergroten, is te danken aan het feit dat de iFit-serie aanmerkelijk beter presteert dan de marktstandaard. Zo zijn de reductoren geschikt om tot wel 12% een groter koppel over te brengen dan de vergelijkbare modellen van andere merken in dezelfde bouwgrootte. De motorreductoren zijn volledig in Italië gefabriceerd, overeenkomstig hoge, Europese kwaliteitsnormen. De robuuste, gietijzeren behuizing is bestand tegen zware industriële omgevingen.”

dDrive

De iFit serie kan worden voorzien van een dDrive; een decentrale frequentie-omvormer. “Deze is direct op de klemmenkast van de motor te plaatsen. De dDrive vereenvoudigt de inbedrijfstelling van diverse functies voor een toepassing. Daarmee wordt de kracht van de motorreductor ook slim. Het apparaat heeft als optie onder andere een hoofdschakelaar, een potentiometer, bluetooth connectie, diverse stroom aansluitingen en een remweerstand. Met die laatste voorziening kan men de motorreductor ook inzetten voor dynamische toepassingen zoals soft-starts en soft-stops. De dDrive is compact, stof- en waterdicht (IP65) en compatibel met alle gangbare veldbussen.”

Motorreductoren in een verpakkingslijn

Rossi Benelux

Rossi Benelux BV in Panningen is in 2013 opgericht als zelfstandige dochteronderneming van het Italiaanse Rossi SpA. “Vanaf het begin richten we ons op industriële toepassingen waar duurzaamheid en kwaliteit de norm zijn”, aldus Jorian Bos, die deel uitmaakt van het hechte team in de Benelux “Denk bijvoorbeeld aan machines en installaties voor de verwerking en het transport van bulkgoederen, ook in maritieme en ATEX-omgevingen. In onze lokale werkplaats kunnen we aandrijvingen op klantenspecificatie samenstellen. Daarnaast hebben we advisering en service hoog in het vaandel staan. De standaard levertijden voor iFit bedragen drie weken, en dat is in de tegenwoordige markt zeer kort. Bovendien hebben we ook motorreductoren, elektromotoren, adapters voor IEC-motoren en reservedelen op voorraad, zodat we klanten snel kunnen bedienen en hun productieprocessen niet komen stil te liggen. Ook staan we in voor het onderhoud van de aandrijvingen, zowel lokaal als wereldwijd.”

Rossi SpA

Rossi SpA in Modena (Italië), opgericht in 1953 door Gilio Rossi, is onderdeel van de Habasit Group. Rossi heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een wereldwijde leverancier van reductoren, motorreductoren en elektromotoren. Deze in Italië gefabriceerde producten zijn volledig van Europese makelij, dus ook wat betreft de grondstoffen. De motorreductoren en elektromotoren worden toegepast in vrijwel alle industriële sectoren, ook onder de zwaarste condities. Rossi telt meer dan 900 medewerkers, heeft 5 fabrieken (alle in Italië), 8 assemblagecentra en ruim 200 geautoriseerde dealers en servicecentra.

Kenmerken iFit motorreductoren

  • Volledige serie motorreductoren, uitwisselbaar met andere bekende merken
  • Plug & play, zonder bijkomende kosten voor herontwerp
  • Italiaans fabricaat overeenkomstig Europese normen
  • Rechte uitlijning, precisie-tandwielen, trillingvrij en geluidsarm
  • Hoogwaardige, dubbele lagerafdichting
  • Robuuste, gietijzeren behuizing
  • Voorzien van IE3 energiezuinige elektromotor
  • Eenvoudig te reinigen, glad oppervlak voor hygiënische toepassingen
  • Tot 12% hoger koppel (m2max) dan marktstandaard

Zie ook Rossi planetaire aandrijvingen

Bedrijfsvermelding Rossi Benelux BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.