Ga naar hoofdinhoud

TBK lijstschrapers voor schone transportbanden

De scheidingsinstallatie van AEB

Afvalverwerker AEB in Amsterdam houdt de transportbanden van haar scheidingsinstallatie schoon met StarClean lijstschrapers van TBK Spillage Control. De bandreinigers minimaliseren de vervuiling en daarmee ook het aantal storingen van het bandtransport, zodat AEB in beweging blijft.

Elke dag lossen gemiddeld 150 vrachtauto’s huishoudelijk afval bij de AEB scheidingsinstallatie: een energieke en relatief jonge afdeling van de afvalverwerker. In de installatie, die in 2017 is gebouwd, worden materialen machinaal op soort gesorteerd. Denk daarbij aan harde kunststoffen, folies, papier, karton, drankenkarton, metalen en non-ferrometalen zoals lood, zink, brons en messing. “Dat zijn grondstoffen die we terug in de markt brengen, bij partijen die er weer producten van maken”, aldus François van den Hoek, de beheerder van de scheidingsinstallatie. “Wat overblijft, gaat als brandstof door naar de verbrandingsinstallaties voor de opwekking van energie voor huishoudens en bedrijven.”

Transportbanden

In de scheidingsinstallatie lopen de afvalstromen over diverse transportbanden. Grove, zware metalen delen worden zo snel mogelijk uit het afval gehaald, omdat ze de banden in luttele seconden ernstig kunnen beschadigen, met alle gevolgen van dien. Om dergelijke storingen en stilstand te voorkomen, heeft AEB de samenwerking gezocht met TBK Spillage Control, dat al ruim 65 jaar specialist is in het optimaliseren van transportbandinstallaties. Hiermee kwam het onderhoud van de transportbanden in kundige handen terecht.

Download het hele artikel

Meer over TBK Group

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.