Ga naar hoofdinhoud

Verlinde bandtakels voor pekelbakken

Eurolift BH bandtakel

De Franse hijs- en onderhoudsspecialist Bretagne Manutention Laval heeft bij een kaasfabriek in Mayenne de kettingtakels voor pekelbakken vervangen door bandtakels.

De stalen kettingtakels waren ondanks regelmatige smeerbeurten aan corrosie onderhevig. Het onderhoud ervan leidde regelmatig tot onderbreking van het productieproces. De kazen worden een tijdlang in een pekelbak gelegd om zout op te nemen. De kaasfabriek beschikt over 7 pekelbakken, elk voorzien van elektrische takels die de rekken met kazen in en uit de bakken hijsen.

Pekelbakken voor kazen met daarboven Eurolift BH bandtakels

Bandtakels

Bretagne Manutention Laval adviseerde om de kettingtakels te vervangen door de Eurolift BH bandtakels van Verlinde uit Vernouillet (Frankrijk). Deze elektrische takels maken gebruik van een hijsband in plaats van een hijsketting. De synthetische, slijtvaste en rotvrije hijsband is bij uitstek geschikt voor corrosieve omgevingen in de voedingsmiddelenindustrie. De hijsmotor met twee mechanisch instelbare snelheden en een hermetisch gesloten reductiekast kan lasten van 500 tot 5000 kg nauwkeurig en geluidsarm verplaatsen.

Bretagne Manutention Laval is onderdeel van de Fenwick Linde-groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.