Ga naar hoofdinhoud

Verlinde takels met synthetische kabels

Eurobloc met Dyneema kabels

Verlinde presenteert een reeks elektrische takels met synthetische kabels voor lasten tot 20.000 kg. De Eurobloc VF kabels van de Franse firma zijn een alternatief voor de traditionele staalkabels en voldoen aan de classificatie EN 13001-1.

De kabels zijn vervaardigd uit Dyneema, een polyethyleenvezel die tot 15 keer sterker is dan staal en 85% lichter dan staal. De slijtvaste kabels hebben een hoog energieabsorptievermogen en een zeer lage rek. Ze zijn bestand tegen vocht en chemicaliën en zijn inzetbaar bij temperaturen van -10°C tot +40°C. De kabels hebben een langere levensduur dan stalen kabels, wat de downtime voor vervanging vermindert.

Configuraties

De synthetische kabels zijn geschikt voor tal van configuraties zonder dat er technische varianten nodig zijn. Er wordt slechts één kabelmodel per takeltype gebruikt, wat de opslag eenvoudiger maakt, de kosten verlaagt en verwarring tussen verschillende kabelmodellen voorkomt. De synthetische vezel is niet gesmeerd en vereist geen speciaal onderhoud of reiniging. De kabelhoek kan optimaal worden beheerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.