Ga naar hoofdinhoud

50-jarig Feige Filling vulsystemen (Vermeulen)

Automatische vatenvuller Integra 88

Feige Filling GmbH in Bad Oldesloe, fabrikant van vulsystemen voor vloeibare en pasteuze producten, viert zijn 50-jarig jubileum. Het bedrijf kan terugkijken op vijf succesvolle decennia en is uitstekend gepositioneerd voor de toekomst.

Toen Gerhard Feige in 1972 het bedrijf met vijf medewerkers in Hamburg oprichtte, was zijn missie om het tot dan toe grotendeels handmatige vullen van vloeistoffen in vaten te vereenvoudigen en versnellen. Hij ontwikkelde een half-automatisch vatenvulsysteem; de huidige Elementra 29. In 1984 kwam de eerste volautomatische vatenvullijn op de markt; de huidige Integra 84. Het bedrijf maakte naam met het ontwerp, de fabricage, de verkoop en de distributie van vulsystemen voor vloeibare en pasteuze producten in vaten en containers. Er kwamen filialen in de Verenigde Staten, Singapore en Frankrijk. Gedurende vijf decennia zijn wereldwijd bijna 5000 vulsystemen geïnstalleerd.

Synergie

In 1987 verhuisde de GmbH naar Bad Oldesloe om daar, op een locatie van 12.000 m2, de productiecapaciteit te kunnen uitbreiden. Sinds 2003 maakt Feige Filling deel uit van de Haver & Boecker Group, specialist in het verpakken van stortgoederen. Haver & Boecker, met het hoofdkantoor in Oelde (Westfalen), heeft op alle vijf continenten in totaal 150 vertegenwoordigingen. De synergie leidde tot de ontwikkeling van de LIFFS-machine; vultechniek van Feige Filling gecombineerd met machinebouw van Haver & Boecker.

Afvulmachines

Inmiddels telt Feige Filling meer dan 110 medewerkers en verkoopt het bedrijf half- en volautomatische vulsystemen in vele uitvoeringen voor onder meer de chemie en voedingsindustrie. Ook realiseert men grootschalige turn-key installaties. Servicemedewerkers reizen de wereld rond om de machines te installeren, te onderhouden en te moderniseren.

Vulrobot

Een voorbeeld van de innovatieve kracht van Feige Filling was in 1991 de introductie van een camera voor de automatische herkenning van de vuldoppen van de af te vullen vaten. Dit systeem is toegepast in de pallet-vulrobot 71. Andere ontwikkelingen waren de remote control voor de vulsystemen, de toepassing van een web-gebaseerde HMI en het Quat2ro monitoringsysteem voor een gedetailleerde analyse van het vulproces.

Palletvulrobot Integra 71
Pallet-vulrobot Integra 71 met beschermcabine

Dienstverlening

Tegenwoordig ligt de focus op energiebesparende en milieuvriendelijke processen en een bedrijfscultuur waarin medewerkers zich gewaardeerd weten. Daarbij streeft Feige Filling naar een service-gerichte dienstverlening aan klanten. Haver & Boecker en Feige Filling worden in de Benelux vertegenwoordigd door Vermeulen Ingenieursbureau in Helmond.

Zie ook Vermeulen vulmachine voor vaten en IBC’s

Meer over Vermeulen Ingenieursbureau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.