Ga naar hoofdinhoud

Alles onder controle bij Jansen Control Systems

Jansen Roterende magneetseparator

Jansen Control Systems, Solids Rotterdam – stand E115, specialist in end-of-line inspectiesystemen ondersteunt food-producenten bij de controle van eindproducten.

De inspectiesystemen – waaronder Sollau magneetseparatoren, Fortress metaaldetectoren, Hildebrand ontladingsstaven en JCS checkwegers – voldoen aan de hoogste hygiënische eisen en zijn leverbaar in Atex-uitvoeringen.

Sollau magneten

Sollau magneten worden ingezet om ferro metaaldelen (zoals nietjes, boutjes en moeren) uit productstromen af te scheiden. De verwijdering van metaaldelen voorkomt niet alleen schade aan achterliggende machines, maar ook productcontaminatie en imago-schade. Het voordeel van magneten t.o.v. metaaldetectoren is dat bij het verwijderen van metaaldelen geen product verloren gaat.

Fortress metaaldetectoren

Fortress vrijeval metaaldetectoren met rejectsystemen reinigen materiaalstromen zeer effectief. Voor de controle van zakken en dozen is er de Fortress BBK band detector. Dit systeem detecteert in 25 kg-zakken 2,5 mm rvs316 deeltjes.

Hildebrand ontladingsstaven

De Hildebrand IONStream ontladingsstaven zijn bij uitstek geschikt voor het neutraliseren van elektrostatisch opgeladen folies in verpakkingsmachines. Ook zijn er Hildebrand sheet- en websystemen voor de reiniging van folies, papier en laminaat. Hiermee worden materialen stofvrij gemaakt.

JCS checkwegers

De zeer robuuste NMI gekeurde checkweger is uitgevoerd met een modulaire band. Hierdoor is de installatie zeer onderhoudsvriendelijk en uitermate geschikt voor zowel grotere als kleinere zakken met product. Zakken van 20-25 kg (800 x 500 mm) kunnen probleemloos worden gewogen en gecontroleerd.

Zie het volledige artikel ‘Alles onder controle!’ in BULK 5

Zie ook Sollau magnetische mat en magneetseparatoren

Bedrijfsvermelding Jansen Control Systems

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.